A McLaren cáfolja a Hamilton távozásáról szóló híreket - F1VILÁG.HU

A McLaren cáfolja a Hamilton távozásáról szóló híreket

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh kijelentette, hogy sem Lewis Hamilton, sem édesapja és egyben menedzsere, Anthony Hamilton nem jelezte, hogy a történtek miatt kihátrálnának jelenlegi szerződésükből.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh kijelentette, hogy sem Lewis Hamilton, sem édesapja és egyben menedzsere, Anthony Hamilton nem jelezte, hogy a történtek miatt kihátrálnának jelenlegi szerződésükből.

A brit sajtóban bombaként robbant a hír, miszerint a világbajnoki címvédő távozását fontolgatná, miután félrevezette és igen kínos helyzetbe hozta csapata, amiért már a pénteki szabadedzéseket követően nyilvánosan bocsánatot kért mindenkitől.

Whitmarsh azonban elmondta, hogy Hamilton és édesapja teljes mértékben támogatja a csapatot, és eszük ágában sincs felbontani szerződésüket, mert továbbra is a McLarennél képzelik el jövőjüket.

“Olvastam néhány történetet ma reggel, de elég sokat beszéltem Lewisszal és Anthony-val a napokban” – mondta a szakember a vasárnap délelőtt megrendezett rendkívüli sajtótájékoztatóján Sepangban.

“Azért vagyunk itt, hogy a munkánkat végezzük, és bár az eset negatív hatással van mindenkire a csapaton belül, az Anthony-val és Lewisszal folytatott beszélgetéseim során egyértelművé vált, hogy nem változott elkötelezettségük a csapat iránt.”

“Minden, amit Anthony és Lewis mondott nekem, hihetetlenül támogató és elismerő volt a csapattal szemben, és semmi jelét nem láttam annak, hogy a váltáson törnék a fejüket.”

“Nincsen igazságtartalma azoknak a ma reggel megjelent híreknek (miszerint Lewis távozását fontolgatná)” – nyomatékosította Whitmarsh, aki tisztában van azzal, hogy csapatának tanulnia kell az esetből, és helyre kell hoznia renoméját.

“Úgy gondolom, hogy a csapatnak tanulnia kell a hibáiból, ahogy nekem is. Hibákat követtem el, amit már pénteken is elmondtam. Én képviselem a csapatot, a csapat nevében kérek elnézést mindnyájatoktól, a közönségtől, és az FIA-tól.”

“A magam nevében is elnézést kell, hogy kérjek, mert nem végeztem jól a munkámat csütörtökön, nem voltam elég felkészült, vétettem néhány hibát. Lewis is ezt tette” – folytatta a szakember, célozva arra, hogy csütörtökön még váltig állította, hogy nem hazudott csapata a sportfelügyelőknek Melbourne-ben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!