Verstappen vs. Ocon

A McLaren célja felérni a dobogóra

A McLaren célja, hogy minél többször dobogóra állhasson a szezon hátralévő részében, miután sikerült visszavennie az ötödik pozíciót a Force Indiától a konstruktőrök versenyében.


A McLaren célja, hogy minél többször dobogóra állhasson a szezon hátralévő részében, miután sikerült visszavennie az ötödik pozíciót a Force Indiától a konstruktőrök versenyében.

A wokingi bázisú alakulat igencsak gyengén kezdte az évet, sokáig a hatodik helyen állt a gyártók versenyében, ám az elmúlt három futamon 28-2 arányban verte legnagyobb ellenfelét, a Force Indiát, melytől vissza is vette ötödik pozícióját.

A negyedik helyezett Lotus azonban 122 pontos előnnyel rendelkezik, így a McLaren nem valószínű, hogy feljebb tud lépni a tabellán, így most a csapat arra fókuszál, hogy minél több alkalommal állhasson dobogóra, amire az idei évben még nem volt lehetősége.

„Nem gondolunk a bajnokságra, célunk az, hogy minél jobb eredményeket érjünk el a szezon utolsó nyolc versenyén” – mondta Martin Whitmarsh csapatfőnök az AUTOSPORT-nak.

„Fejlődést akarunk elérni. Olyan gyorsak voltunk, mint a két Mercedes és az egyik Red Bull az elmúlt versenyen Spában, és az egyik Ferrarinál gyorsabbak is voltunk. Most azon kell lennünk, hogy harcba tudjunk szállni a dobogós helyezésekért.”

Miközben a csapat gyárában már mindenki a 2014-es versenygépen dolgozik, a McLaren tovább folytatja idei autója fejlesztését, de csak a versenypályákon.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem könnyíti meg a versenyzőink dolgát, ugyanis a hétvégéken az újításokat is tesztelniük kell, péntekenként és szombatonként aerodinamikai munkát fogunk végezni, de azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó módja a versenyre való felkészülésnek” – mondta Whitmarsh.

„Mindezt azért kell bevállalnunk, mert a szélcsatornában, és a gyárban már a jövő évre készülünk. „

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek