A McLaren csak szerencsével nyerhet - F1VILÁG.HU

A McLaren csak szerencsével nyerhet

HIRDETÉS

A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh bevallotta, hogy nem elég gyors az MP4/25, ez az oka annak, hogy nem tudták legyőzni a Red Bullt és a Ferrarit a mai időmérő edzésen Bahreinben, ahol véleménye szerint csak szerencsével arathatnak győzelmet.


A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh bevallotta, hogy nem elég gyors az MP4/25, ez az oka annak, hogy nem tudták legyőzni a Red Bullt és a Ferrarit a mai időmérő edzésen Bahreinben, ahol véleménye szerint csak szerencsével arathatnak győzelmet.

Bár sokan a hétvége titkos favoritjának tartották őket, különösen miután fény derült új autójuk „szellőző rendszerére”, ami komoly végsebességek elérését teszi lehetővé, a McLaren nagyon gyengén teljesített a nagy leszorító erőt megkövetelő középső szektorban, ezért versenyzői csak a negyedik, illetve a nyolcadik helyről rajtolhatnak.

„A Red Bull Racing és a Ferrari nagyon erősnek tűnt a mai napon” – mondta a szakember a riportereknek Bahreinben. „Mindkét versenyzőnk kiváló munkát végzett, de sajnos nem volt meg az autó megfelelő tapadása, és a középső szektorban nagyon szenvedtünk.”

„Egyszerűen nem tudtunk megbirkózni a hatos kanyarban lévő puklikkal, ami miatt nagyon nehéz volt a versenyzők számára a hetes, illetve a nyolcas kanyar. Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak, pedig a versenyzőink kiváló munkát végeztek, nem rajtuk múlott a siker.”

Whitmarsh azonban bízik abban, hogy a vasárnapi verseny más lesz, és képesek lesznek harcba szállni a megtankolt autókkal.

„A holnap egy teljesen más nap lesz, és majd meglátjuk, mi történik a versenyen. Két kiváló versenyzőnk van, és senki nem adja fel, jó eredményre hajtunk” – magyarázta. „Úgy gondolom, hogy egy jó versenyünk lesz holnap, és pontokat tudunk szerezni.”

Arra a kérdésre, hogy kizártnak tartja-e a győzelmet, a csapatfőnök így felelt: „Nem. Semmit nem szabad kizárni, de úgy gondolom, hogy a mai napon látottak alapján elég kemény és ambiciózus lenne kijelenteni, hogy mi vagyunk a legesélyesebbek, de nem adjuk fel.”

„Megtankolva majd meglátjuk, hogy miként viselkednek az egyes autók, és még bármi megtörténhet. Hosszú verseny áll előttünk. Semmit nem zárunk ki, azonban nem fogunk előzetes jóslatokba bocsátkozni a holnapi versenyt illetően.”

„Reálisan kell látnunk az esélyeinket, és a mai bizonyítékokra alapozva, nem tűnünk elég gyorsnak ahhoz, hogy megérdemeljük a győzelmet ezen a versenyen, azonban ez nem azt jelenti, hogy nem fogjuk megpróbálni, de reálisan kell látnunk az esélyeinket.”

Hirdetés

Bár nem ejtett szót a szabályosnak minősített szellőző rendszerről, Whitmarsh elmondta, hogy a lassabb részeken nagyobb tapadásra van szükségük, ezen fognak dolgozni a következő versenyig.

„Egyértelműen a középső szektorban szenvedünk” – folytatta. „Nem tudtunk pilótáinknak egy olyan autót biztosítani, amely elég jó a lassú kanyarokban.”

„Talán nem futunk elég leszorító erővel ezen a pályán, és nincs elég jól beállítva az autó a középső szektorban lévő puklikra. Ausztráliában egy teljesen más pálya fogad majd minket, ahol szerintem jobbak leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!