A McLaren csapást mérne a Ferrarira Japánban - F1VILÁG.HU

A McLaren csapást mérne a Ferrarira Japánban

HIRDETÉS

A McLaren vezetése elégedetten nyilatkozotta Japán Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően, ahol versenyzői álltak az élre. A wokingi alakulat bízik benne, hogy pilótái már a hétvégén behozhatatlan előnyre tesznek szert az egyéni bajnokságban.

A McLaren vezetése elégedetten nyilatkozotta Japán Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően, ahol versenyzői álltak az élre. A wokingi alakulat bízik benne, hogy pilótái már a hétvégén behozhatatlan előnyre tesznek szert az egyéni bajnokságban.

A bajnokság élén álló Lewis Hamilton volt a mai nap leggyorsabb versenyzője a japán ringen, akit két tizeddel lemaradva csapattársa, Fernando Alonso követett a második helyen.

A rivális Ferrari képtelen volt felvenni a harcot a McLarennel. Massa nyolc tizeddel lemaradva Hamilton mögött a harmadik, míg Raikkönen majd’ egy másodperces hátrányban az ötödik lett a délutáni tréningen.

“Mivel már csak három futam van hátra az idei bajnokságból, mindenki tisztában van azzal, hogy mennyi fontos számunkra, hogy minél több ponttal a tarsolyunkban hagyjuk el Japánt” – mondta a csapat vezetője, Ron Dennis.

“A mai edzés azonban megnyugtató volt a hátvége további részére nézve. Nem voltak problémáink, és a gyárban elvégzett szimulációknak köszönhetően egy relatíve jól beállított autóval kezdhettük meg a körözést, amin csak finomítanunk kellett.”

A csapat brit újonca, Lewis Hamilton elégedett volt az első nap után, jóllehet korábban fogalma nem volt arról, miként fog majd teljesíteni a számára is teljesen ismeretlen Fuji Speedway-en.

“Természetesen mindig hatalmas kihívás egy új pályát megtanulni, de az idei évben ez nem új számomra” – mondta Hamilton. “A mérnökeimmel tegnap gyalogosan bejártuk a pályát, és a reggeli tréningen is nagyon óvatos voltam az első körökben. Az első edzésen végig ugyanazzal a gumiszettel köröztem, hogy érezzem az aszfalt minőségét.”

“A burkolat tapadása folyamatosan javult, ám nem könnyű úgy dolgozni, hogy fogalmad nincs arról, mikor fog stabilizálódni. Nem voltak problémáim, és úgy gondolom, hogy jó alapunk van a továbblépésre. A második edzésen a hosszú etapokra helyeztem a fő hangsúlyt, és úgy látom, minden a megfelelő irányba halad.”

Alonso a következőkkel folytatta: “Szerdán körbejártam a mérnökeimmel a pályát, ami mindig ad egy képet annak állapotáról, de a móka csak ma kezdődött meg. A pálya rengeteg kihívást tartogat egy versenyző számára, és kezdetben az aszfalt roppant piszkos volt, nem volt meg a megfelelő tapadása. Az első edzésen megpróbáltam hozzászokni a pályához, és mindvégig ugyanazzal a gumiszettel mentem.”

“A második edzésen kezdődött csak meg az igazi munka. Összehasonlítottuk a gumikat, és a beállításokon is finomítottunk. Eddig nem voltak problémáink. Mindkét gumi jól muzsikált, így már alig várom a hétvége további részét.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!