Verstappen vs. Ocon

A McLaren csapatfőnöke nem adja fel

Versenyzői ugyan már lemondtak a vb-címről, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh kijelentette, egészen a végsőkig harcolni fognak, noha kétségtelen, a koreai gyengélkedés után rendkívül nehéz helyzetbe kerültek.


Versenyzői ugyan már lemondtak a vb-címről, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh kijelentette, egészen a végsőkig harcolni fognak, noha kétségtelen, a koreai gyengélkedés után rendkívül nehéz helyzetbe kerültek.

A brit istálló mindössze 1 pontocskát szerzett a legutóbbi versenyhétvégén, miután Jenson Button már az első körben kiesett egy ütközés miatt, Lewis Hamilton pedig az autóval kapcsolatos problémák következtében csupán tizedik lett.

A kiábrándító szereplés után mindketten kijelentették, gyakorlatilag elbúcsúzhatnak a bajnoki reményektől, Martin Whitmarsh csapatfőnök azonban nem adja meg ilyen könnyen magát.

A szakember szerint a csapatnak olyan akarattal kell végigversenyeznie a hátralévő négy futamot, mint ahogy versenyzőjük, Hamilton harcolt Jeongamban.

„Rettentően nehéz feladat megmondani” – nyilatkozta Whitmarsh az Autosportnak, amikor arról kérdezték, mekkora esélye van a McLarennek a bajnoki címre annak tudatában, hogy Hamilton hátránya 62 pontra nőtt, a csapat pedig visszacsúszott a harmadik helyre a konstruktőri tabellán, ahol 84 pontnyi a lemaradása a listavezető Red Bull-lal szemben.

„Inspirálhatja az egész csapatot az, hogy Lewis nem adta fel a küzdelmet Koreában. A hátralévő négy versenyen tovább küzdünk majd. Megnyerhetjük ezeket a futamokat – erre törekszünk majd.”

„A motorsportban vannak jó és rossz napok. Azt gondolom, elég rugalmas a mi csapatunk. Indiába érkezvén magunk mögött kell hagynunk, meg kell oldanunk a megbízhatósággal kapcsolatos problémákat. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy nyerjünk a következő versenyeken.”

A csapatfőnök dicsérte továbbá Lewis Hamilton hozzáállását is, aki Koreában egészen az utolsó körig harcolt a pontokért.

„Sok pozitívumot nem tudunk magunkkal vinni, de azt igen, hogy Lewis remekül versenyzett. Nagyon büszke vagyok rá, ahogy azt meg is mondtam neki.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Friss hírek