A McLaren duója szerint beváltak az új szabályok - F1VILÁG.HU

A McLaren duója szerint beváltak az új szabályok

HIRDETÉS

A McLaren-Mercedes duója, Jenson Button és Lewis Hamilton úgy véli, az idén bevezetett szabályoknak köszönhetően a Forma-1 minden eddiginél nagyobb izgalmat tartogat a rajongóknak.


A McLaren-Mercedes duója, Jenson Button és Lewis Hamilton úgy véli, az idén bevezetett szabályoknak köszönhetően a Forma-1 minden eddiginél nagyobb izgalmat tartogat a rajongóknak.

A DRS-rendszernek, a kinetikus energia-visszanyerő rendszernek (KERS), valamint a Pirelli abroncsainak hála az idei évben rendkívül kiélezett küzdelmeket láthatunk a versenypályákon: előzésektől és taktikai küzdelmektől hemzsegő futamok kerülnek TV-képernyőre, ami a mclarenesek szerint egyértelműen pozitív előrelépés.

„Kérdezzék meg a nyilvánosságot, mit is gondolnak, hiszen az emberek adhatják a legjobb választ” – mondta Button.

„Ők számítanak, és azt hiszem, imádják a versenyzést. Találkoztam emberekkel, amikor vásárolni mentem, és mindenki nagyon pozitív volt. Azt mondták, a kínai volt a legjobb verseny, amit valaha láttak, utána pedig a törökországi. Valamit jól csinálunk, és nem szabadna negatívnak lennünk ezzel kapcsolatban.”

Button hozzátette, az új gumiszabályok, illetve maga a tény, hogy a versenyzők megpróbálják a lehető legjobban megóvni abroncsaikat, egyáltalán nem von le a versenyzés értékéből.

„Az átlagnéző nem tudja, hogy 1:24-es, vagy 1:35-ös köröket futunk-e. Ez az egész egy show. Szükségünk van a nézőkre, hogy létezzünk. Semmit sem csináltunk rosszul, jó irányba haladtunk.”

Button csapattársa, Lewis Hamilton hozzátette, a megszaporodott előzések miatt igenis jobb lett a Forma-1, a rajongók ugyanis nem a „vonatozásra” kíváncsiak, amikor leülnek a televíziók elé, vagy kilátogatnak egy nagydíjra.

„Az emberek imádják az öldöklést a versenypályán, és a sok-sok előzést, a kerék a kerék elleni csatákat, a gumikból kitörő füstöt, ha az egyik versenyző hozzáér a másikhoz egy előzés közben” – nyilatkozta Hamilton.

„Nem szeretik azt nézni, ahogy vonatkoznak a versenyautók, és az új szabályoknak hála nem is kell ezt nézniük. Eddig bármit is tettél, mindig piszkos levegőben autóztál, és nem igazán volt lehetőséged az előzésre. Az új szabályoknak hála azonban ki tudod használni a lehetőséget, és én imádom ezt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!