A McLaren elégedett Kovalainen teljesítményével - F1VILÁG.HU

A McLaren elégedett Kovalainen teljesítményével

HIRDETÉS

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh szerint Heikki Kovalainen sokkal összeszedettebb, mióta sikerült megoldást találnia azokra a gumiproblémákra, melyek nehézséget okoztak számára a szezon első felében.

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh szerint Heikki Kovalainen sokkal összeszedettebb, mióta sikerült megoldást találnia azokra a gumiproblémákra, melyek nehézséget okoztak számára a szezon első felében.

A 26 éves finn pilóta már a szezon elején is kiválóan teljesített az időmérő edzéseken, azonban a versenyeken rendre alulmaradt csapattársával szemben, ugyanis vezetési stílusa miatt hamar elkoptak abroncsai az egyes etapokban.

Azonban azt követően, hogy szerencsés körülmények között megszerezte pályafutása első győzelmét a Magyar Nagydíjon, és az elmúlt futamon is az előkelő negyedik helyen végzett, Whitmarsh úgy érzi, Kovalainen rengeteget fejlődött az elmúlt időben.

Arra a kérdésre, hogy jobb versenyző lett-e Kovalainen, a szakember a következőket felelte: “Minden bizonnyal ez a helyzet. Az igazság az, hogy Heikki általában mindig nagyon gyors, ha látótávon belül van hozzá az előtte autózó.”

“Heikki megtanult spórolni a motorral, a fékekkel, és a gumikkal, és tudja, mikor kell igazán hajtania, így azok a problémák, melyek a szezon elején hátráltatták, mikor túlságosan hamar elkoptak az abroncsai, már nincsenek jelen.”

Miközben Kovalainent méltatta, Whitmarsh Hamiltonról sem feledkezett meg, aki annak ellenére is kiválóan teljesített a múlt hétvégi Európa Nagydíjon, hogy komoly nyakfájdalmai voltak.

“Lewis már sokkal jobban volt vasárnap, azonban még mindig komoly fájdalmai voltak” – mondta a szakember. “Éppen ezért nagyon boldogok voltunk, hogy tartani tudta a tempóját az egész versenyen a nagy melegben.”

“Nem volt meg a megfelelő csomagunk ahhoz, hogy megverjük Felipe Massát, azonban első osztályú munkát végeztünk, és értékes világbajnoki pontokat szereztünk. Lewis tovább növelte az előnyét az egyéni bajnokságban, míg a konstruktőrök versenyében még inkább elléptünk a BMW Saubertől, és közelebb kerültünk a Ferrarihoz.”

Bár a hétvégén felmerült, hogy komoly nyakfájdalmai miatt – amit fájdalomcsillapító injekciókkal enyhítettek – Hamiltonnak ki kell hagynia az Európa Nagydíjat, Whitmatsh biztos benne, hogy a brit versenyző tökéletes állapotban lesz a szezon hátralévő részében.

“Nem hiszem, hogy fizikai állapota miatt változtatni kellene edzésprogramján. Véleményem szerint tökéletes állapotban lesz az e heti teszteken Monzában, és a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Belga Nagydíjon” – tette hozzá a McLaren vezérigazgatója.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!