A McLaren fél másodpercet gyorsulna Malajziában - F1VILÁG.HU

A McLaren fél másodpercet gyorsulna Malajziában

HIRDETÉS

Fél másodpercet gyorsulna a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon a McLaren Mercedes csapata, a patinás angol istállónál azonban tudják, nem fogják teljes mértékben utolérni a Mercedes csapatát.


Fél másodpercet gyorsulna a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon a McLaren Mercedes csapata, a patinás angol istállónál azonban tudják, nem fogják teljes mértékben utolérni a Mercedes csapatát.

A McLaren jelenleg élen áll a konstruktőrök versenyében, Daniel Ricciardo melbourne-i kizárását követően ugyanis mindkét versenyzője dobogós eredménynek örülhetett.

A wokingi gárda ügyvezetője, Ron Dennis úgy véli, szépen lassan visszatérnek a győztesek útjára.

„Mihamarabb szeretnénk újra győztes csapat lenni. Ha nem nyersz, nem ott tartasz, ahol szeretnél” – mondta a szakember.

„A kérdés tehát az, hogyan tudunk felzárkózni, és milyen gyorsan? És milyen lépéseket kell megtennünk?”

„Az interkontinentális versenyek miatt limitálva van az autó fejlesztése, de ettől függetlenül minden tőlünk telhetőt megteszünk. Bízunk abban, hogy a következő versenyen fél másodperccel gyorsabbak leszünk különféle okoknak köszönhetően.”

„Ez még nem lesz elég ahhoz, hogy elérjük céljainkat, de legalább továbbra is nyomás lesz azokon a csapatokon, melyek megpróbálnak befogni minket.”

Habár egy fél másodperces gyorsulásnak köszönhetően a Mercedes Malajziában is az élen harcolhatna, Dennis pontosan tudja, ennél több kell ahhoz, hogy legyűrjék a Mercedest.

„A tempójuk csak az időmérőn látszólagos. Teljesen világos, hogy 1,5 másodperccel gyorsabbak mindenkinél. Ezt nehéz leküzdeni, de nem lehetetlen.”

A McLaren tavaly kiábrándítóan teljesített a Forma-1-ben, Dennis azonban elárulta, nagyon elégedett azzal, amit idén eddig látott csapatától.

„Jó hétvégénk volt. Az eredmények nem olyan rosszak, de ez több mindennek köszönhető: a fegyelemnek, a remek kerékcseréknek, és annak, hogy remekül taktikáztunk Jensonnal [Button]. Alapvetően az egész hétvége nagyon-nagyon jól összejött.”

„Kezdetben voltak problémák az edzéseken a szoftverrel, de nem izgultuk túl, koncentráltak és eltökéltek voltunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!