A McLaren figyelmeztette Kovalainent - F1VILÁG.HU

A McLaren figyelmeztette Kovalainent

HIRDETÉS

A McLaren vezetése figyelmeztette versenyzőjét, Heikki Kovalainent, hogy húzzon bele, és javítson teljesítményén a következő versenyeken, ha meg akarja tartani versenyzői ülését a jövő évre.

A McLaren vezetése figyelmeztette versenyzőjét, Heikki Kovalainent, hogy húzzon bele, és javítson teljesítményén a következő versenyeken, ha meg akarja tartani versenyzői ülését a jövő évre.

A finn pilóta az idei évben eddig háromszor szerzett pontot, legjobb eredménye pedig két ötödik hely volt, miközben márkatársa, Lewis Hamilton, az új fejlesztéseknek köszönhetően, magabiztos győzelmet aratott a legutóbbi Magyar Nagydíjon.

Egyes források szerint Kovalainen egyre távolabb kerül attól, hogy hosszabbítson munkaadójával, ám Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke elmondta, hogy versenyzője kap még lehetőséget a bizonyításra.

“Heikki, mint csapatjátékos, kiváló munkát végez a csapatban” – mondta a brit szakember az Autosport-nak. “Meglátása szerint nem versenyzett olyan jól, mint ahogy szeretett volna, és nem hozta azokat az eredményeket, amiket elvártunk tőle az idei évben.”

“Percekkel ezelőtt őszintén beszéltem vele erről a témáról. Nagyon keményen dolgozik… Mindenki jó eredményeket akar látni Heikkitől az idei évben, és ez bebiztosítaná helyét a csapatban a jövő évre.”

“Ez a mi kívánságunk. Azzal a céllal érkezik meg Valenciába, hogy megnyerje a versenyt, és azt gondolom, képes lesz arra, hogy győzelmet arasson a hétvégén. Jól szokott menni az időmérőkön, képes arra, hogy jó helyről induljon és megnyerje a futamot.”

Bár sokan arról beszélnek, hogy motorpartnere, a Mercedes-Benzt egyre nagyobb nyomás alatt tartja a McLarent, hogy német pilótát igazoljon, Whitmatsh elmondta, hogy mint mindig, most is azon lesznek, hogy nemzetiségtől függetlenül, a legjobb párossal álljanak rajthoz 2010-ben.

“Ami a nemzetiséget illeti, természetesen marketing szempontból néhány nemzetiség előnyösebb, ám a McLaren továbbra is azt a stratégiát és elvet követi, hogy minden szezont a két legjobb versenyzővel kezdje meg, és ez a jövőben sem fog változni” – mondta Whitmarsh, aki azt is hozzátette, egyelőre még nem tárgyalnak más, csapaton kívüli versenyzőkkel.

A McLaren egy új első szárnyrendszerrel, és hátsó fenéklemezzel, difúzorral készül a hétvégi futamra, amiket két pilótája felváltva fog tesztelni a pénteki szabadedzéseken, és majd azután dönt azok éles bevetéséről.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!