A McLaren gőzerővel dolgozik új csomagján - F1VILÁG.HU

A McLaren gőzerővel dolgozik új csomagján

HIRDETÉS

Bár kiválóan teljesített az elmúlt két versenyen, a McLaren nem ülhet a babérjain, és minden eddiginél keményebben kell dolgoznia, figyelmeztetett a gárda vezetője, Martin Whitmarsh.


Bár kiválóan teljesített az elmúlt két versenyen, a McLaren nem ülhet a babérjain, és minden eddiginél keményebben kell dolgoznia, figyelmeztetett a gárda vezetője, Martin Whitmarsh.

Miközben riválisai már a múlt hónapban megrendezett Európa Nagydíjon bevetették átfogó javítócsomagjukat, addig a McLaren a régi autójával teljesítette az elmúlt két futamot, ugyanis hazai pályán vissza kellett térnie a régi konfigurációhoz.

Mindezek ellenére a wokingiak kiválóan szerepeltek, és értékes pontokat szereztek, aminek köszönhetően megtartották vezető pozíciójukat mindkét bajnokságban, így magabiztosan várhatják a folytatást.

Whitmarsh azonban tisztában van azzal, hogy csapata nem ülhet a babérjain, és nagyon keményen kell dolgoznia, ugyanis egyértelmű, hogy javítaniuk kell versenygépük teljesítményén, máskülönben alulmaradnak a szezon második felében.

„Hihetetlenül eredményesen szerepeltünk az elmúlt versenyeken, de nem ringatjuk magunkat álomvilágba, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy javítanunk kell az MP4/25 teljesítményén, ha továbbra is harcban akarunk maradni a bajnoki címért” – mondta a csapatfőnök.

A McLaren eredeti terve az volt, hogy már az elmúlt versenyen élesben is beveti új csomagját, azonban a pénteki edzéseken kiderült, hogy az új kipufogórendszer és a hozzá tartozó módosított diffúzor nem elég megbízható, így visszatért a régi autóhoz Silverstone-ban.

Whitmarsh elmondta, hogy az elmúlt hetekben nagyon keményen folyt a munka a gyárban, hogy bevetésre kész legyen az új csomag a hétvégi Német Nagydíjra, ám hozzátette, hogy a szezonközi teszttilalom miatt csak pénteken fog eldőlni, hogy megtartják-e az újításokat a szombati időmérőre és a vasárnapi versenyre.

„Természetesen a valós eredményeket majd csak a pályán fogjuk megkapni” – magyarázta.

„Éppen ezért egy komoly tesztprogramot tervezünk végrehajtani pénteken Hockenheimben, ahol mindkét versenyzőnk fő feladata az lesz, hogy összehasonlítsa egymással a T2 és a T3 padlólemezt.”

Hirdetés

„Amennyiben pozitív lesz az eredmény, akkor zöld utat adunk az új padlólemeznek a hétvége hátralévő részére. Azonban ezt a döntést majd csak a pénteki edzések után, egy igen alapos elemzést követően fogjuk meghozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!