A McLaren győzni megy hazai versenyére - F1VILÁG.HU

A McLaren győzni megy hazai versenyére

HIRDETÉS

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nagyon bízik abban, hogy beválnak legújabb fejlesztéseik, és versenyzőik közül kerül majd ki a jövő hétvégi Brit Nagydíj győztese.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nagyon bízik abban, hogy beválnak legújabb fejlesztéseik, és versenyzőik közül kerül majd ki a jövő hétvégi Brit Nagydíj győztese.

A wokingi alakulat gőzerővel készül hazai versenyére, ahol egy átalakított versenygépet állít hadrendbe, ami számos új aerodinamikai elem mellett már a Red Bull-féle trükkös kipufogórendszert is tartalmazza, ami a diffúzor hatékonyabbá tételét szolgálja.

„Az elmúlt három versenyen a megszerezhető maximális 129 pontból 119-et gyűjtöttünk be, ami egy hihetetlen statisztika, ami bizonyítja, mennyire ki vagyunk éhezve a sikerre, illetve arra, hogy az élen harcolhassunk” – mondta Whitmarsh.

A McLaren a Török-, illetve a Kanadai Nagydíjon két kettős győzelmet aratott, míg az elmúlt hétvégi Európa Nagydíjon Sebastian Vettel mögött a második, illetve a harmadik helyet szerezte meg, így nem csoda, hogy vezeti mindkét bajnokságot.

Miközben riválisai már a múlt hétvégén bevetették új fejlesztéseiket, a McLaren már akkor jelezte, hogy csak hazai futamára készül el átfogó javítócsomagja, amit egyes hírek szerint a hétvégén pályára is visz egy egyenes vonalú teszten valahol Angliában.

„Különleges fontosságú a hazai versenyünk Silverstone-ban, és az egész csapat hihetetlenül büszke lenne, ha vagy Jenson, vagy Lewis állhatna fel a dobogó legmagasabb fokára a vasárnapi versenyt követően. Egy ilyen eredmény az idei évünk fénypontja lenne” – magyarázta a csapatfőnök.

„A szezon felénél járva, nagyon elégedett vagyok a csapat munkájával, illetve azzal, ahogyan működik a rendszer. Mindenki hihetetlenül elszánt, és ezt érezni is lehet, mikor végigsétálsz a garázsban.”

“Ezt a belső légkört pedig mi teremtettük meg magunknak, és remek látni, hogy mindenki keményen dolgozik a sikeresebb jövőért.”

„Egy kiváló csapat így működik, azonban nagyon ritkán látok olyat, hogy egy csapat ennyire együtt legyen, mind a gyárban, mind a pályán, ahogyan az jelenleg nálunk tapasztalható.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!