A McLaren is higgadt rajtot vár Maldonadótól - F1VILÁG.HU

A McLaren is higgadt rajtot vár Maldonadótól

HIRDETÉS

A Szingapúri Nagydíj szombati napjának meglepetését Pastor Maldonado szolgáltatta a második rajthely megszerzésével. A Williams időnként túlságosan is rámenős pilótájától nem csak csapata, de a pole pozíciót birtokló McLaren is higgadt rajtot vár.


A Szingapúri Nagydíj szombati napjának meglepetését Pastor Maldonado szolgáltatta a második rajthely megszerzésével. A Williams időnként túlságosan is rámenős pilótájától nem csak csapata, de a pole pozíciót birtokló McLaren is higgadt rajtot vár.

„Örülök Pastor eredményének, mert az év során sok nehézséggel kellett szembenéznie, de kétségtelenül nagyon tehetséges pilóta. Nem akarok az útjába kerülni, és remélhetőleg ő sem akar az én utamba állni. Amíg a rajt rendben van, addig minden oké”- kezdte sportszerűen a pole pozíciós Lewis Hamilton, akit az autosport.com idézett.

„Biztosan tudatában van annak, hogy a bajnoki címért csatázó pilóták vannak körülötte, szóval gondolom nem mindent vagy semmit fog játszani, és az ő csapatának is jól jön néhány pont”- tette hozzá a mclarenes pilóta, akinek egyértelmű célja, hogy a leintésig az élen maradjon, hogy így csökkenteni tudja hátrányát Fernando Alonsóval szemben.

Hamilton teljesítményével a csapatfőnök, Martin Whitmarsh is nagyon elégedett volt, és biztos benne, hogy képes megnyerni az idei bajnokságot is. Ehhez persze a szingapúri futam rajtját is meg kell úsznia problémák nélkül, és talán nem véletlen, hogy a csapatfőnök is kitért Maldonadóra.

„Ha Pastor a rajtnál belső ívre kerül, biztosan leizzadok majd egy kicsit. Időnként kifejezetten jó tempót diktál, mint most itt Szingapúrban is. Remélem minden rendben lesz. A verseny hosszú, és Pastort semmiképpen sem szabad alábecsülnünk. Barcelonában is láthattuk, képes futamot nyerni is. És itt már nincs helye hibának”- nyilatkozta a Sky Sports F1-nek Whitmarsh.

Az utóbbi időben agresszív, időnként meggondolatlan manőverei miatt sokat támadott és büntetett Maldonadót a Williams természetesen védelmébe vette. „A csapat és Pastor is remek eredményt ért el. Mindig is tudtuk, hogy nagyon tehetséges, és hihetetlenül gyors. Ez a mostani eredmény lenyűgöző”- méltatta a venezuelait a Williams fő részvényese, Toto Wolff.

„Továbbra is támogatjuk, még mindig tanul, és néhány nehéz hónap van mögötte, de a jövővel kapcsolatban nagyon optimista vagyok”- folytatta Wolff, aki nem győzelmet, sokkal inkább értékes pontszerző helyet vár Maldonadótól, amihez jó rajtra lesz szüksége. „Az első sorból indulva senki sincs előtte, úgyhogy remélem, ez megkönnyíti a helyzetét. Szükségünk van a jó eredményre. Hiszem, hogy tanult a hibáiból, és higgadt marad a rajtnál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!