Verstappen vs. Ocon

A McLaren is tesztelhet a Pirellivel

A McLaren lehet a következő csapat, mely a közeljövőben 1000 km-es gumiteszten vesz részt a Forma-1 kizárólagos abroncsszállítójával, a Pirellivel.


A McLaren lehet a következő csapat, mely a közeljövőben 1000 km-es gumiteszten vesz részt a Forma-1 kizárólagos abroncsszállítójával, a Pirellivel.

A Mercedes botrányos gumitesztje után a héten a Red Bull Racing csapata rója a köröket Barcelonában, ahol a Pirelli 2014-es abroncsait tesztelheti. Az osztrák istálló 2011-es versenyautójával dolgozik a katalán fővárosban.

Az olasz gumigyártónál állítják, a Milton Keynes-i gárda nem fog előnybe kerülni riválisaival szemben ezáltal, mivel nem kap hozzáférést az adatokhoz, ráadásul azt sem tudja majd, milyen gumikat tesztel.

Bár a Force India sportigazgatója, Ottmar Szafnauer Monzában úgy nyilatkozott, csapatának nem kínálták fel a teszt lehetőségét, Paul Hembery, a Pirelli motorsport-főnöke tagadja ezt.

„Mindenkit megkérdeztünk. Van még egy csapat, mely érdeklődik, de még nem tűztük ki a pontos dátumot.”

A Speed Week című lap értesülései szerint a McLaren volt az, mely elfogadta a Pirelli ajánlatát, így hamarosan a wokingi gárda is tesztelhet az olasz vállalattal.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek