A McLaren keményen lobbizik Hamilton vb-címéért - F1VILÁG.HU

A McLaren keményen lobbizik Hamilton vb-címéért

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes ügyvédje, Ian Mill arra kérte a bíróságot, hogy változtassa meg a szezonzáró Brazil Nagydíj végeredményét, és vegye el Kimi Raikkönentől az idei világbajnoki címet, mert az Lewis Hamiltont illeti meg.

A McLaren Mercedes ügyvédje, Ian Mill arra kérte a bíróságot, hogy változtassa meg a szezonzáró Brazil Nagydíj végeredményét, és vegye el Kimi Raikkönentől az idei világbajnoki címet, mert az Lewis Hamiltont illeti meg.

A McLaren törvényszéki képviselője, Ian Mill a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság mai meghallgatásán hosszú beszédet tartott, és mindent megtett annak érdekében, hogy meggyőzze a bíróságot: igenis ki kell zárni a BMW és a Williams versenyzőit, amiért a megengedettnél alacsonyabb hőmérsékletű üzemanyagot tankoltak autóikba a szezonzáró Brazil Nagydíjon.

Ez pedig azt jelentené, hogy az eredetileg hetedik helyen befutó Hamilton felugorhatna a negyedik pozícióba, mellyel elegendő pontot gyűjtene ahhoz, hogy elhappolja Raikkönen elől a bajnoki címet.

Felmerült az is, hogy ha ki is zárják a versenyzőket, a végeredmény nem változik, ám Mill arra kérte a bíróságot, legyen következetes, és ahogy az a múltban is volt egy esetleges kizáráskor, a sorrendet is változtassa meg.

“Az alapelv egyszerű. Ha valaki vét a szabályok ellen, azzal előnybe kerül. A szankció pedig nem más, mint a kizárás” – mondta Mill a meghallgatáson, majd szépen megkérte a bíróságot, döntésüket ne befolyásolja az, hogy a bajnoki cím sorsa forog kockán.

“Arra kérem a tisztelt bíróságot, hogy úgy járjon el, mint ahogy azt bármelyik csapat esetében tenné a szezon bármely szakaszában. Valahányszor diszkvalifikáció történt a múltban, a sorrend is változott. Arra kérünk mindenkit, hogy úgy járjon el, mint bármely más esetben” – tette hozzá a McLaren ügyvédje.

“Ugyan a versenyzők nem bűnösek, de egy szabálytalan autóval mentek. Az lenne a helyénvaló, ha a csapatokat kizárnák, és a versenyzőktől elvennék a pontokat” – mondta.

Igen ám, de akkor hogy is van ez? A Williams és a BMW Sauber versenyzőit zárják ki azért, mert illegális autóval versenyeztek, miközben a McLaren versenyzői egy szintén illegálisnak minősített autóval a mai napig harcolhatnak a bajnoki címért?

Erre is válaszolni tudott Mill: “A mi esetünkben a versenyzők védettséget kaptak, ugyanis hajlandóak voltak együttműködni az FIA-val.”

Az ítéletet vélhetően csak pénteken hirdeti ki a Fellebbviteli Bíróság.

Hirdetés

A meghallgatás képekben

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!