A McLaren kész egyezkedni a Toro Rossóval

Fotó: Scuderia Toro Rosso
SHANGHAI, CHINA - APRIL 15: James Key of Great Britain and Scuderia Toro Rosso during the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 15, 2018 in Shanghai, China. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Készen áll tárgyalni a Toro Rosso Forma-1-es csapatával a McLaren annak érdekében, hogy mihamarabb munkába állhasson nemrégiben szerződtetett technikai igazgatója, James Key.

A brit istálló a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, Key csatlakozik a csapathoz, ám mint kiderült, a szakembert még szerződés köti jelenlegi munkaadójához, a Toro Rossóhoz, akik nem szívesen engedik el őt.

„Leszerződtettük James Keyt, ő lesz a technikai igazgatónk” – mondta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője.

„Még nincs meg az, hogy mikor fog kezdeni, jelenleg szerződésben áll a Toro Rossóval, mi pedig természetesen tiszteletben tartjuk a szerződéses kötelezettségeket. Azt gondolom, érthető, hogy a Toro Rosso és a Red Bull dühös egy kicsit, hogy elveszítenek egy ilyen nagyszerű tehetséget, mint James Key. Azt gondolom, ő az egyik legjobb technikai igazgató a bokszutcában. Szóval izgatottan várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk.”

Brown reméli, sikerül dűlőre jutni a Toro Rossóval.

„A Forma-1 világában mindig vannak lehetőségek arra, hogy változtassunk bizonyos helyzeteken. Ez az eset pedig kétségkívül olyasvalami, amit megfontolunk most.”

A Toro Rosso csapata korábban érdeklődést mutatott a McLaren tesztpilótája, Lando Norris iránt, Brown viszont azt mondja, amikor Keyt leszerződtették, pontosan tudták, hogy némi időbe telhet, mire elkezdi a munkát náluk. Mindenáron tehát nem szükséges, hogy korábban elkezdjen dolgozni.

„Van egy tervünk. Nyilván tisztában voltunk a jelenlegi helyzetével, és teljes mértékben elégedettek vagyunk a szituációval.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!