A McLaren kivetette a hálóját Vettelre és Alonsóra! - F1VILÁG.HU

A McLaren kivetette a hálóját Vettelre és Alonsóra!

HIRDETÉS

Sebastian Vettel és Fernando Alonso szerződtetésére hajt a Forma-1 egyik legpatinásabb alakulata, a McLaren! Eric Boullier versenyigazgató kifejtette, nem akarnak hibázni, így minden tőlük telhetőt megtesznek.



Sebastian Vettel és Fernando Alonso szerződtetésére hajt a Forma-1 egyik legpatinásabb alakulata, a McLaren!

Minderről egy ideje már pletykálnak a nemzetközi sajtóban, a minap azonban az egyik leghitelesebb forrásnak számító lap, az AUTOSPORT is beszámolt minderről.

Habár mind Alonso, mind Vettel érvényes szerződéssel rendelkezik a Ferrarinál illetve a Red Bullnál, a McLaren nem mond le róluk – Eric Boullier versenyigazgató, valamint Ron Dennis minden követ megmozgatnak azért, hogy megszerezzék a mezőny két többszörös világbajnokát.

A csapat korábban utalt rá, ha muszáj, 2016-ig, vagy 2017-ig kivárnak, ezt követően azonban hosszú távú elkötelezettséget szeretnének versenyzőiktől.

Eric Boullier az AUTOSPORT-nak adott exkluzív nyilatkozatában elárulta, mindent megtesznek azért, hogy elnyerjék Alonso és Vettel kegyeit, és addig nem is adják fel, amíg a két versenyző határozott nemmel nem felel közeledésükre.

Amikor a francia szakembert arról kérdezték, mekkora esélyük van arra, hogy legalább egyiküket leszerződtethetik, így felelt: „Minden versenyzőnél bepróbálkozom, aki illeszkedik jövőbeli stratégiánkba.”

„Még mindig dolgozunk az ügyön, bármeddig is tart. Nem akarunk hibázni – egy esélyünk van, és nem akarjuk elszalasztani.”

„A McLaren egy topcsapat, egy nagycsapat – rengeteg történelemmel. És vissza akarunk térni oda, ahol lennünk kell. Ha tehát megengedhetjük magunknak, hogy időt szánjunk arra, hogy átgondoljuk a dolgot és felkészüljünk stratégiailag erre, akkor meg fogjuk tenni.”

Hirdetés

A hírek szerint a McLaren hamarosan választ is kap Vetteltől és Alonsótól – a wokingi gárda állítólag még a bajnokság utolsó, tengerentúli versenyei előtt szeretné rendezni sorait a jövő évet illetően.

Boullier nem említett pontos határidőt, azt azonban világossá tette, nem akarnak úgy elvonulni a téli szünetre, hogy nem tudják, milyen felállással vágnak neki a 2015-ös bajnokságnak.

„Hamarosan, néhány héten belül döntünk” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!