A McLaren már a következő győzelemről beszél - F1VILÁG.HU

A McLaren már a következő győzelemről beszél

HIRDETÉS

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elmondta, hogy a hétvégi Magyar Nagydíjon aratott győzelmük nem csupán a véletlennek volt köszönhető, és a szezon hátralévő részében még többször felállhatnak majd a dobogóra, annak is a legtetejére.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elmondta, hogy a hétvégi Magyar Nagydíjon aratott győzelmük nem csupán a véletlennek volt köszönhető, és a szezon hátralévő részében még többször felállhatnak majd a dobogóra, annak is a legtetejére.

Annak ellenére, hogy borzalmasan gyengén kezdte az évet, a wokingi alakulat nem állt le idei autója fejlesztéseivel, és legutóbb bemutatott javítócsomagja nem hogy előrébb, egyenesen a mezőny élére repítette őket, legalábbis a Magyar Nagydíjon.

Lewis Hamilton senkitől sem zavartatva, fölényes győzelmet aratott a Hungaroringen, ahol nem csak idei első győzelmét, hanem első dobogós helyezését is ünnepelhette, illetve a sporttörténelmet írt, hiszen KERS-szel szerelt autó még soha nem végzett az élen az F1-ben.

Bár sokak szerint a Red Bull félrelépése, és több más tényező is a McLaren malmára hajtotta a vizet, Whitmarsh meg van győződve arról, hogy meg fogják tudni tartani a lendületet, különösen úgy, hogy újabb fejlesztésekkel érkeznek a következő futamnak helyet adó Valenciába.

“Még több versenyt akarunk nyerni az idei évben” – mondta a brit szakember, aki hónapokkal ezelőtt még azt nyilatkozta, az idei évben már semmi esélyük nincs felállni a dobogó tetejére, ami szintén azt bizonyítja, hogy a dolgok egyik pillanatról a másikra, 180 fokos fordulatot is vehetnek a Forma-1-ben.

Whitmarsh különösen boldog lehet, hiszen azóta, hogy átvette Ron Dennistől a csapatvezetői pozíciót, a McLaren most aratta első futamgyőzelmét.

“Voltam már ilyen helyzetben, és a dobogón korábban – ott voltam, mikor Lewis először nyert futamot –, azonban ez különleges volt. Idegtépő volt a futam második fele, hiszen mindannyian tudtuk, hogy maximum csak mi ronthatjuk el.”

“A csapat, Lewis, és mindenki kellett ehhez a sikerhez, de senkinek nem kellett jobban ez a győzelem, mint nekem. Hihetetlenül boldog vagyok” – folytatta a csapatfőnök, aki örül annak, hogy visszavághattak a kétkedőknek.

Mindezek ellenére, a McLaren már túl nagy lemaradásban van ahhoz, hogy harcba szálljon a világbajnoki címért az idei évben, ám Whitmarsh elmondta: továbbra sem állnak le, és mindent megtesznek majd azért, hogy újabb győzelmeket szerezzenek.

“Mindenki előtt voltunk Magyarországon, és azt gondolom, Valenciában is versenyképesek leszünk, ahol egy újabb javítócsomaggal rukkolunk majd elő, és továbbra is keményen fogunk hajtani” – mondta.

Hirdetés

“Az eredmény boldoggá tesz bennünket, és ez a fantasztikus csapatmunkának köszönhető. A csapatnak nem volt egyszerű a dolga számos probléma miatt az idei szezonban, de azt gondolom, hogy ezen már túljutottunk, és további győzelmeket remélünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!