A McLaren már egyeztet Alonsóval a 2019-es tesztről - F1VILÁG.HU

A McLaren már egyeztet Alonsóval a 2019-es tesztről

HIRDETÉS
A McLaren vezetősége már beszélt Fernando Alonsóval arról, jó lenne, ha a tél folyamán tesztelné a csapat 2019-es versenyautóját.
Fotó: McLaren

A McLaren vezetősége már beszélt Fernando Alonsóval arról, jó lenne, ha a tél folyamán tesztelné a csapat 2019-es versenyautóját.

Bár a kétszeres világbajnok a szezon végén távozott a Forma-1-ből, a McLarennel való együttműködése nem ér véget, hiszen 2019-ben a csapat színeiben rajthoz áll az Indianapolis 500-on.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetőjen nemrég elárulta, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Alonso a télen újra F1-es autóba ül, és a wokingi gárda pilótái, Carlos Sainz és Lando Norris is örömmel vennék, ha elmondaná véleményét a 2019-es autóról.

Brown most egy interjúban azt mondta, már folynak az egyeztetések erről Alonsóval.

„Beszéltünk a tesztről, és tovább egyeztetünk majd róla a télen” – mondta a szakember.

„Meg kell vizsgálnunk a teljes programunkat, kétségtelen, hogy nagyszerű lenne, ha a tapasztalatát felhasználhatnánk az új autóval.”

„Ugyanakkor meg kell bizonyosodnunk arról is, hogy elegendő időt kapnak új versenyzőink, hiszen ők állnak rajthoz idén. Szóval ez egy folyamatban lévő ügy.”

Brown azt mondja, meggyőződése, hogy Alonso folyamatosan figyelni fogja majd a McLaren Forma-1-es szereplését.

„Szerintem nem csak arra fog odafigyelni, hogy mit csinál a McLaren. Elég sűrűn cserélek eszmét Fernandóval – nem mondom, hogy naponta, de nagyon gyakran.”

Hirdetés

„Azt is figyelte, hogyan teljesít a GT3-as autónk Abu Dhabiban, és küldött jegyzeteket. Szóval érdeklődéssel figyeli majd a fejlődésünket, mert még mindig tagja a családunknak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!