A McLaren meg akarja nyerni a hátralévő négy futamot

A McLaren Mercedes alakulatánál abban bíznak, a szezon hátralévő négy versenyén harcba szállhatnak majd a futamgyőzelmekért, miután Jenson Button parádés teljesítményével nyerni tudott Japánban.


A McLaren Mercedes alakulatánál abban bíznak, a szezon hátralévő négy versenyén harcba szállhatnak majd a futamgyőzelmekért, miután Jenson Button parádés teljesítményével nyerni tudott Japánban.

A brit versenyző a legtöbbet hozta ki a wokingi gárda legutóbbi fejlesztéseiből, így a Red Bull alakulata előtt végzett Suzukában – egy olyan pályán, mely tradicionálisan inkább az osztrák csapat autóinak fekszik.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh éppen ezért biztos benne, a hajrára olyannyira megerősödött csapata, hogy valamennyi hátralévő viadalon a győzelemért szállhat majd harcba.

„Egy olyan versenyautó áll rendelkezésünkre, mellyel megnyerhetjük a hátralévő versenyeket” – fogalmazott a szakember.

„Szeretnénk nyerni ezeken. Abban az érdekes helyzetben vagyunk, hogy már véget ért a bajnoki küzdelem, viszont a második helyért még remek küzdelem folyik a bajnoki tabellán. Sokakat ez nem inspirál, de mi erre összpontosítunk, mert a konstruktőri táblázaton már szintén eldőlni látszik minden – már ami az első négy csapatot illeti.”

„Részünkről most minden a győzelmekről szól, erre összpontosítunk. Imádunk nyerni, és Japánban ötödik győzelmünket arattuk. Ha meg tudjuk nyerni a hátralévő négy versenyt, akkor egy félig-meddig tiszteletreméltó idényt teljesítünk.”

Whitmarsh szerint a suzukai hétvége egyik legfontosabb eleme az volt, hogy az időmérő edzésen rendkívül közel tudtak kerülni az első rajtkocka megszerzéséhez.

„Számomra az volt a legkiábrándítóbb, hogy nem szereztük meg a pole-t, hiszen úgy éreztük, meglehet” – magyarázta.

„Nem adnak érte pontokat, mégis szeretnénk megszerezni egy első rajtkockát, vagy kettőt a szezon vége előtt – a négy futamgyőzelem mellett.”

A szakember ezzel együtt kifejtette, a jövő évre vonatkozóan nem lehet messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy ilyen erős teljesítménnyel zárhatják az évet.

„Most már nagyon keveset fejlesztünk az idei autón. A jövő évre koncentrálunk, ez a program fut most Wokingban. Ami a versenypályát illeti, egyszerűen csak akarunk még nyerni néhány futamot.”

„Pszichológiai lendület? Nem tudom, számít-e, szerintem nem sokat. Ha az autód elég gyors a szezon elején, akkor versenyeket fogsz nyerni, ha pedig nem, akkor küszködni fogsz. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy mi leszünk a leggyorsabbak a jövő év elején.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!