A McLaren még nem adja fel

Tovább próbál javítani idei versenygépén, hogy újabb győzelmeket arasson a szezon hátralévő részében a McLaren Mercedes alakulata.


Tovább próbál javítani idei versenygépén, hogy újabb győzelmeket arasson a szezon hátralévő részében a McLaren Mercedes alakulata.

Sebastian Vettel monzai győzelmének köszönhetően igencsak közel került a világbajnoki címhez, így akár már a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon bebiztosíthatja azt.

A McLaren versenyzőinek tehát óriási szerencsére lenne szükségük ahhoz, hogy letaszítsák a trónról a Red Bull ászát, a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban elmondta, csapata komoly fejlesztésekkel készül a következő viadalra.

„Jó esélyünk van arra, hogy nyerjünk a következő futamon” – mondta a szakember.

„Azért vagyunk itt, hogy versenyeket nyerjünk, és nagyon keményen fogunk próbálkozni Szingapúrban, ebben biztosak lehetnek.”

Arra a kérdésre, hogy végleg lemondtak a világbajnoki címről, a csapatfőnök így felelt: „Nem, még nem. De arra gondolunk, hogy versenyeket akarunk nyerni. Még egyértelműen van esélyünk, de a Red Bull nagyon jó munkát végez és Sebastian nem követ el annyi hibát, amennyit szeretnék. Majd meglátjuk.”

Habár Monzában is az energiaital-gyárosok nyertek, Whitmarsh szerint vannak pozitívumai az olaszországi hétvégének.

„Megvolt a tempónk, de rosszul rajtoltunk, ez pedig elég frusztráló” – magyarázta a szakember.

„Ha a verseny egy körrel tovább tart, akkor két autónk is dobogós helyen érhetett volna célba. Több pontot szereztünk, mint bármely más csapat, és miénk volt a leggyorsabb, valamint a második leggyorsabb kör is. Éppen ezért érthető, hogy csalódottan vagyunk amiatt, hogy nem nyertünk.”

„Viszont még hat futam van hátra, melyeken képesek leszünk a győzelemre, és továbbra is olyan keményen nyomjuk majd, amennyire csak tudjuk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!