A McLaren megtartja újításait Németországban - F1VILÁG.HU

A McLaren megtartja újításait Németországban

HIRDETÉS

A McLaren megerősítette, hogy megtartja új kipufogórendszerét, és átalakított diffúzorát a hétvége hátralévő részére, jóllehet az eső, és Hamilton balesete miatt, nem tudta megfelelően tesztelni az új csomagot.



A McLaren a pénteki szabadedzések után megerősítette, hogy megtartja új kipufogórendszerét, és az ahhoz tartozó, átalakított diffúzorát a hétvége hátralévő részére, habár az eső, és Lewis Hamilton balesete miatt, nem tudta megfelelően tesztelni az új csomagot.

„A mai két edzésen szerzett adatok alapján használni fogjuk a hétvége hátralévő részében” – mondta Martin Whitmarsh csapatfőnök az Autosport kérdésére reagálva.

„Bizonyos értelemben az volt a probléma a mai edzéseken, hogy csak keveset tudtunk körözni, így versenyzőink nem voltak könnyű helyzetben, és nem tudták azt mondani, hogy igen, mindenképpen ezen az úton kell haladnunk. Így csak az adatokra támaszkodhattunk.”

„Bár vizes volt a pálya, az első szabadedzésen kapott adatokat látva azt mondhatom, hogy a levegő-, és a kipufogógázok áramlása, illetve a hőmérséklet, a teljesítmény, és a különböző nyomások nem okoztak meglepetést számunkra, minden olyan volt, amire számítottunk.”

„Szóval addig, amíg bármi extra probléma elő nem jön, ami szerintem nem fog, magabiztosak lehetünk, hogy az új fenéklemez megfelelően működik, és úgy teljesít, ahogy azt az előzetes elemzések után elvárhatjuk tőle.”

A csapatfőnök azt is megerősítette, hogy volt elég pótalkatrészük ahhoz, hogy mindent helyre tudjanak állítani Hamilton összetört autóján, így a brit pilóta pontosan ugyanolyan autóval folytathatja a hétvégét, amivel balesete előtt kigördült az első szabadedzésre.

Hamilton egyébként bevallotta, hogy nem sok mindent tud elmondani az új csomagról, hiszen csak kevés időt tudott a pályán tölteni, és javarészt vizes burkolaton körözött az első szabadedzésen.

„Hogy őszinte legyek, nem igazán éreztem nagy különbséget” – mondta. „Valamit éreztem, de nem olyan volt, hogy ’hú, ez hatalmas’.”

Hirdetés

„Az viszont egyértelmű, hogy van benne potenciál. Számomra nagyon hasonló, mint a múlt hétvégén, Silverstone-ban. Azonban nem rossz. Ha sikerül még jobban működésre bírni, akkor még jobb lesz, ebben biztos vagyok.”

Miközben Hamilton – mindössze tíz kört teljesítve – a hetedik helyen végzett a második szabadedzésen, addig csapattársa, Jenson Button csak a tizenötödik helyre kormányozta versenygépét, ám elmondta, hogy magabiztosan várja a folytatást.

„A reggeli tréning hasznos volt, mert jó esélye van annak, hogy még több eső lesz holnap” – mondta a bajnoki címvédő. „Azonban az első edzésen nem sikerült megfelelően beállítani az autót, ám délután, a száraz pályán sokkal elégedettebb voltam, mert jobb volt a versenygépem egyensúlya.”

„Az eredmények nem mérvadóak, hiszen szinte végig jól megtankolt autóval futottam, nem arra mentünk, hogy minél jobb köridőket teljesítsünk, így magabiztosan várom a hétvége további részét.”

Ami pedig az új fenéklemezt illeti, Button így folytatta: „Úgy tűnik, jól működik. Még persze meg kell néznünk az adatokat, hogy mekkora előnyt jelent a használata, de semmi negatívumot nem tudok elmondani, ami jó dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A McLaren megtartja újításait Németországban
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari
Russell elárulta a gyenge időmérő okát
Az FIA nyomoz a rejtélyesen lángra kapó kínai F1-es gyep miatt
Hamilton a sprintfutamon visszaesésre számít
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!