Verstappen vs. Ocon

A McLaren mindent megtett Hamiltonért

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elmondta, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy meggyőzzék Lewis Hamiltont a maradásról, azonban nem tudták megakadályozni, hogy átigazoljon a rivális Mercedes alakulatához.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elmondta, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy meggyőzzék Lewis Hamiltont a maradásról, azonban nem tudták megakadályozni, hogy átigazoljon a rivális Mercedes alakulatához.

A Mercedes pénteken erősítette meg a hírt, miszerint a Hamilton-Rosberg párossal vág neki a 2013-as idénynek, míg a McLarennél Sergio Perez veszi át a brit pilóta megüresedő helyét jövőre.

Whitmarsh elmondta, hogy a McLaren semmiben nem hibázott, megfelelően kezelte a tárgyalásokat, és addig elment, ameddig csak lehetett az egyezkedésekben, ám végül nem tudott dűlőre jutni az egykori világbajnokkal.

„Mindent megtettünk azért, hogy egy jó ajánlatot tegyünk Lewisnak, azonban a végén két emberen múlik, hogy aláírásra kerüljön a kontraktus” – mondta a szakember a Sky Sport News-nak. „Egyértelmű volt, hogy mások a nézeteink, ezért is más irányba mentünk el.”

Whitmarsh még véletlenül sem szeretné Hamilton menedzsmentjére, az XIX Entertainmentre kenni a sikertelen üzletet, de elmondta, hogy bár minden részletet átbeszéltek és egy szerinte kiváló kereskedelmi alapokon nyugvó ajánlatot tettek, nem sikerült megegyezniük.

A csapatfőnök hozzátette, hogy most csakis arra fókuszálnak, hogy Perez a lehető legjobban beilleszkedjen, és a kezdetektől fogva sikeres legyen.

„Van egy világbajnokunk, Jenson Button személyében, aki 14 versenyt nyert az F1-ben. Hatalmas tapasztalattal rendelkezik” – magyarázta.

„Most pedig érkezik egy fiatal latin, aki intelligens és egyértelműen ki van éhezve a sikerre. Azért jön ide, hogy bajnokságot nyerjen már a következő idényben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek