A McLaren nem aggódik új csomagja miatt

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh optimistán tekint a jövőbe, és biztos abban, hogy csapata képes lesz megfelelő működésre bírni új kipufogóját, és diffúzorát a jövő hétvégi Német Nagydíjon.A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh optimistán tekint a jövőbe, és biztos abban, hogy csapata képes lesz felkészíteni és megfelelő működésre bírni új kipufogóját, és diffúzorát a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Német Nagydíjra.

A wokingi alakulat eredeti terve az volt, hogy már a hétvégén élesben beveti új csomagját, ám a pénteki szabadedzések után visszavonulót fújt, ugyanis nem úgy működtek az újítások, ahogy arra előzőleg számítottak.

A legnagyobb problémát a Red Bull-fél kipufogórendszer okozta, ugyanis az alacsonyabban helyet kapó, a gázokat a diffúzorra irányító kipufogócsonkok túl nagy hőt generáltak a versenygép hátuljában, és a csapat attól félt, hogy sérül az MP4/25 megbízhatósága.

A McLaren már megkezdte a rendszer kivizsgálását és továbbfejlesztését, hogy azt a jövő hétvégi Német Nagydíj első edzésen ismét pályára vihesse, és remélhetőleg élesben is bevethesse.

„Továbbra is optimista vagyok” – mondta Whitmarsh, mikor az új csomagról kérdezték. „Bár az volt a tervünk, hogy élesben is bevetjük, a pénteki edzések után, az este folyamán visszaszereltük autóinkat, mert nem voltunk mindennel megelégedve.”

„Mindez azonban lehetőséget biztosított számunkra, hogy összehasonlítsuk a két csomagot, hiszen míg a pénteki két szabadedzésen az új autóval, addig a hétvége hátralévő részében a régivel köröztünk, így sok hasznos adatot szereztünk, és jobban megértettük az újítások működését.”

„Az adatok alapján úgy gondolom, hogy megértettünk néhány problémát, ha nem is mindet. Bízom abban, hogy további előrelépést tudunk elérni pénteken Hockenheimben.”

Whitmarsh azt is elmondta, hogy a vártnál jóval nagyobb nehézségbe ütköztek az új kipufogó és diffúzor bevetése közben, azonban úgy gondolja, hogy helyesen döntöttek, mikor visszaszerelték autóikat a pénteki edzéseket követően.

„Úgy gondolom, hogy ez egy hatalmas kihívás volt” – magyarázta. „Hatalmasat is bukhattunk volna rajta, de örülök, hogy pénteken használtuk, majd az edzések után le is szereltük. Persze péntek este nem ez volt a véleményem, de rengeteg hasznos adatot gyűjtöttünk a hétvégén.”

„Nem hiszem, hogy ennél jobb eredményt el tudunk volna érni ezen a hétvégén. Továbbá sok hasznos információt szereztünk, ami remélhetőleg a segítségünkre lesz pénteken Németországban.”

Annak ellenére, hogy hatalmas bajban volt a pénteki edzések után, a McLaren fantasztikusan teljesített hazai közönsége előtt, és a második, illetve a negyedik helyet kaparintotta meg Silverstone-ban, mellyel megtartotta vezető pozícióját mindkét bajnokságban.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!