Verstappen vs. Ocon

A McLaren nem akarta leláncolni Hamiltont

A McLaren elnöke, Ron Dennis a minap egy interjúban elárulta, még csak meg sem próbálta megakadályozni azt, hogy korábbi versenyzőjük, Lewis Hamilton a Mercedes Forma-1-es csapatához szerződjön.


A McLaren elnöke, Ron Dennis a minap egy interjúban elárulta, még csak meg sem próbálta megakadályozni azt, hogy korábbi versenyzőjük, Lewis Hamilton a Mercedes Forma-1-es csapatához szerződjön.

Az angol versenyző tavaly döntött úgy, hogy hatévnyi szolgálat után elhagyja nevelőalakulatát, a McLarent, hogy új kihívások után kutatva a Mercedes gyári csapatánál folytassa pályafutását.

A wokingi gárda tegnap ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját, ennek alkalmából pedig Ron Dennis, a patinás brit istálló elnöke egy hosszabb interjúban beszélt a csapat történetéről.

A szakember elárulta, nem próbálták megakadályozni Hamilton távozását, megértették ugyanis azt, hogy a világbajnok versenyzőnek szüksége volt a váltásra.

„Nemrégiben olvastam egy szép idézetet Lewistól, melyben azt mondja, hogy más versenyzőkkel ellentétben, akik úgy csatlakoztak a McLarenhez, hogy már versenyeztek a Forma-1-ben, ő tulajdonképpen ebben a csapatban csírázott ki, ami azt gondolom, egy rendkívül ékesszóló megfogalmazás” – mondta Dennis.

„Lewis tudja, hogy tagja a McLaren családjának, mint az a bizonyos mag, hiszen szervezetünk mélyén gyökerezik.”

„Tavaly egyáltalán nem törekedtem arra, hogy megakadályozzam erőfeszítéseit a Mercedeshez való távozás kapcsán – mely talán szükséges volt ahhoz, hogy érettebbé váljon. Viszont mindig emlékezni fogok azokra az időkre, amikor még velünk volt, és egyúttal büszke vagyok arra, hogy a McLaren ügyvezetője és csapatfőnöke lehettem, amikor világbajnoki címet nyert velünk 2008-ban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Friss hírek