A McLaren nem fellebbez Hamilton büntetése ellen - F1VILÁG.HU

A McLaren nem fellebbez Hamilton büntetése ellen

HIRDETÉS

A McLaren hivatalos közleményében megerősítette, elfogadja a stewardok döntését, és nem fellebbez Hamilton kizárása ügyében, miután újratárgyalták a szezonnyitón történteket, és bűnösnek találták a brit versenyzőt.

A McLaren hivatalos közleményében megerősítette, elfogadja a stewardok döntését, és nem fellebbez Hamilton kizárása ügyében, miután újratárgyalták a szezonnyitón történteket, és bűnösnek találták a brit versenyzőt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség törölte Hamilton ausztrál futamon elért eredményét, miután a sportfelügyelők szerint a brit versenyző és csapata félrevezette őket, amiért nem osztotta meg velük a Trulli-féle előzés összes részletét Melbourne-ben.

Ezzel egy időben Trulli pedig visszakapta harmadik helyezését, amit azután veszített el, hogy a stewardok időbüntetéssel sújtották, amiért sárga jelzés alatt előzte meg Hamiltont a biztonsági autó mögött.

Bár a Toyota szerdán jelezte, nem él a fellebbezés lehetőségével, az irányító testület még aznap este megerősítette, hogy a melbourne-i sportfelügyelők már úton vannak Sepang felé, ahol a két felet ismét meghallgatják, miután újabb bizonyítékok kerültek elő, melyek bizonyíthatják Hamilton bűnösségét.

A hírek szerint a két csapat rádióbeszélgetésének felvételéből egyértelműen kiderült, hogy Hamilton a McLaren utasítására lassított le és engedte maga elé Trullit, aki az utolsó körökben kicsúszott a biztonsági autó mögött, a hideg gumikon.

A McLaren közleményt adott ki az ítélet után, melyben megerősítette, hogy elfogadja a stewardok döntését, azonban cáfolja, hogy félrevezette volna a testületet, ugyanis abban volt, hogy a szóban forgó rádiófelvételek már kielemzésre kerültek, így nem kell beszélni azokról.

“A Vodafone McLaren Mercedes megérti, hogy a Stewardok a versenyző és a csapat közötti rádióbeszélgetések áttanulmányozása alapján hozták meg a döntést, miszerint kizárják a csapat versenyzőjét, Lewis Hamiltont az Ausztrál Nagydíjról” – állt a közleményben.

“A csapat hibásan azt gondolta, hogy a rádióbeszélgetéseket már meghallgatta az FIA 2009. március 29-én, közvetlenül a futam után, így ebből kifolyólag azt gondolta, nem szükséges erről beszélnie a Stewardokkal.”

“A Vodafone McLaren Mercedes éppen ezért sajnálja, hogy nem tette ezt, és elfogadja a Stewardok döntését, nem fellebbez.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!