Verstappen vs. Ocon

A McLaren nem haragszik a hibázó szerelőre

Alaposan kivizsgálja a Bahreinben tapasztalt bokszutcai problémákat a McLaren Mercedes alakulata – a gárda csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, mindent megtesznek azért, hogy a jövőben ne forduljanak elő olyan incidensek, melyek az elmúlt hétvégén hátráltatták versenyzőiket.


Alaposan kivizsgálja a Bahreinben tapasztalt bokszutcai problémákat a McLaren Mercedes alakulata – a gárda csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, mindent megtesznek azért, hogy a jövőben ne forduljanak elő olyan incidensek, melyek az elmúlt hétvégén hátráltatták versenyzőiket.

Egy héttel azután, hogy Jenson Button győzelmi esélyeit egy balul sikerült kerékcsere csökkentette le alaposan Kínában, a McLarennél vasárnap ismét komoly gondot okoztak a bokszkiállások: Lewis Hamilton kétszer is értékes időt veszített, amikor a wokingi gárda szerelői nem álltak a helyzet magaslatán.

Az első kiállásnál a kerékanya szegecsei nem illeszkedtek megfelelően a felnire, míg a második alkalommal a menettel voltak problémák.

Mindkét esetnél a bal hátsó kerékért felelős egyik szerelő volt a felelős, a csapat pedig az utolsó – harmadik bokszkiállásra – úgy döntött, lecseréli őt. Martin Whitmarsh csapatfőnök azonban nem haragszik a hibázó szakemberre.

„Rengeteg dolgot visszanézünk majd, de nem gondolom azt, hogy ez egy kritika volna kizárólag rá nézve” – fogalmazott.

„Nagyon rosszul viseli a dolgot, a mi feladatunk pedig az, hogy támogassuk őt. Mindenekelőtt el kell mondani, hogy minden srác, aki jelentkezik a feladatra, hogy a pisztollyal rögzíti a kereket, rendkívül bátor, és ez az egyik oka annak, hogy az imént beszéltem is vele, mert tudom, milyen keményen tudják kritizálni magukat ilyenkor.”

„Ezek a srácok mindannyian szerelők, és nem kapnak extra pénzt azért, hogy ezt csinálják. A tűzvonalba jelentkeztek, hatalmas nyomás alatt kell teljesíteniük, így természetesen kiállok mellettük, mert megérdemlik.”

„Nagyon bátor fickók, önként jelentkeztek a feladatra, keményen próbálkoznak, és tudják, hogy nyomás alatt vannak. De át kell vizsgálnunk a berendezéseket, az egész folyamatot. Tehát kiábrándító, ami történt.”

Lewis Hamilton a bokszutcai betlikkel kapcsolatban elmondta, csalódott, különösen azért, mert értékes pontokat veszített Bahreinben.

„Fogalmam sincs, mi zajlott le ott, de amikor másodszor a bokszba álltam, abban reménykedtem, hogy nem lesznek újabb problémák” – mondta a brit.

„Reméltem, hogy jó kiállás lesz, de ugyanaz történt, sőt, talán még tovább is kellett várnom, mint előzőleg. Nagy területet veszítettünk. De még így is szereztünk néhány pontot, így elégedettnek kell lennem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Friss hírek