A McLaren nem lesz hátrányban a kémügy miatt - F1VILÁG.HU

A McLaren nem lesz hátrányban a kémügy miatt

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes ügyvezető igazgatója, Martin Whitmars szent meggyőződése, hogy csapata semmiféle hátrányt nem szenved majd a tavalyi évet beárnyékoló kémügy miatt, jóllehet a felkészülés alatt három területen is leállította a fejlesztéseket.

A McLaren Mercedes ügyvezető igazgatója, Martin Whitmars szent meggyőződése, hogy csapata semmiféle hátrányt nem szenved majd a tavalyi évet beárnyékoló kémügy miatt, jóllehet a felkészülés alatt három területen is leállította a fejlesztéseket.

A Nemzetközi Motorsport Világtanács kizárta a McLarent a konstruktőrök versenyéből, és rekordösszegű 100 millió dolláros büntetéssel sújtotta a tavalyi évben, miután beigazolódott, hogy a brit gárda igenis bűnös a kémügyben.

A McLaren új autóját, melyet tegnap mutatott be a csapat a stuttgarti Mercedes múzeumban, szintén átvizsgálta a Nemzetközi Automobil Szövetség által felkért független szakértői csoport, hogy bizonyosságot szerezzen arról, abban nem kaptak helyet a Ferraritól lopott ötletek.

Ugyan Whitmarsh bevallotta, voltak olyan pillanatok, mikor igencsak kiesett a csapat a munkából, mégis úgy gondolja, a McLaren mindig is elég erős volt ahhoz, hogy áthidalja ezeket a nehézségeket, és a pillanatnyi megtorpanások ne hassanak ki a gárda idei teljesítményére.

“Szeretném azt mondani, hogy nem volt kihatással a munkára, azonban az nem fedné a valóságot, ugyanis ennél sokkal bonyolultabb és összetettebb dologról van szó” – mondta Whitmarsh az új autó tegnapi bemutatóján. “Keményen küzdöttünk azért, hogy megnyerjük a bajnokságot a tavalyi évben.”

“A Ferrarival együtt szinte minden erőnkkel jelenlegi autónk továbbfejlesztésére és jobbá tételére koncentráltunk a tavalyi év utolsó harmadában, így mindketten kevesebbet foglalkozhattunk az idei autó fejlesztésével. Azonban úgy gondolom, hogy elkötelezettségünk és győzni akarásunk hű bizonyítéka, hogy mindketten már korán be tudtuk mutatni új autónkat.”

“A most bemutatott autó még csak egy alap, ami szerintem ellenfelünk új modelljéről is elmondható. Nem feltétlenül így fog kinézni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. Rengeteget fejlesztünk még rajta az első versenyig, hiszen még számos olyan terület van, melyből nem hoztuk ki a maximumot.”

“Véglegesítenünk kell azokat az adatokat, melyeket aerodinamikai szakembereink és mérnökeink szolgáltatnak, hogy jobbá tehessük az autót. Bízunk benne, hogy erre képesek leszünk. Azonban elkerülhetetlen, hogy ne legyenek nehézségek egy ilyen üzletben, így a kérdésre válaszolva, van még min csiszolnunk az új autón, ugyanis rengeteg időnket elvette az, hogy az utolsó pillanatig harcban voltunk a bajnoki címért a tavalyi évben. Azonban hiszem, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy áthidaljuk ezeket a nehézségeket.”

A McLaren önként felajánlotta, hogy három területen is leállítja azokat a fejlesztéseket, melyeket akár a Ferraritól szerzett információk is ihlethettek volna, ám Whitmarsh úgy gondolja, emiatt nem kerül hátrányba csapata.

“Nem. Önként ajánlottuk fel ezt a lehetőséget. Mindenképpen el szerettük volna kerülni, hogy az idei évben azzal gyanúsítgassanak minket, hogy a tavaly történtek miatt előnyben vagyunk a többiekkel szemben. Azonban örülünk, hogy ez nem hatott ki a tavalyi és az idei autónk fejlesztésére” – magyarázta Whitmarsh.

Hirdetés

“Azonban elfogadtuk, hogy számunkra és a sport számára is az a legjobb, ha nem hagyunk támadási felületet mások számára. Épen ezért is állítottuk le annak a három területnek a fejlesztését. Azonban nem gondoljuk, hogy emiatt bármiféle hátrányba kerültünk volna. Egyenlő esélyünk van arra, hogy harcba szállhassunk a futamgyőzelmekért és a bajnoki címért az idei szezonban.”

“Rengeteg terület és elem van az autón, melyek kombinációja komoly különbséget jelenthet. Bár az idei évben betiltották a vezetést segítő elektronikai rendszerek használatát, bízunk benne, hogy olyan mértékben tudjuk majd fejleszteni autóinkat, hogy versenyzőinknek minden esélyük meglegyen a győzelemre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!