A McLaren semmit nem bíz a véletlenre - F1VILÁG.HU

A McLaren semmit nem bíz a véletlenre

HIRDETÉS

A McLaren annak ellenére sem engedheti meg magának, hogy hátradőljön a szezonzáró előtt, hogy Lewis Hamilton, múlt hétvégén aratott győzelmével, hét pontra növelte az előnyét a bajnokságban egy futammal a szezon vége előtt.

A McLaren annak ellenére sem engedheti meg magának, hogy hátradőljön a szezonzáró előtt, hogy Lewis Hamilton, múlt hétvégén aratott győzelmével, hét pontra növelte az előnyét a bajnokságban egy futammal a szezon vége előtt.

Hamiltonnak már csak négy pontot kell szereznie ahhoz, hogy megnyerje az idei világbajnokságot Brazíliában, teljesen függetlenül attól, hol végez legnagyobb riválisa, Felipe Massa.

Bár egy ötödik helyezés már elég lenne a sikerhez, a McLaren vezérigazgatója, Martin Whitmarsh tudja, hogy a Forma-1-ben bármi megtörténhet, amire a legjobb példa a tavalyi év volt, mikor Hamilton az utolsó két futamon bukta el a bajnokságot.

“Nagyon könnyű nem befejezni egy versenyt” – magyarázta Whitmarsh. “És senki nem lesz olyan pozícióban, hogy megverje a Ferrarit Brazíliában. Ez nem egy olyan helyzet, amelyben nyugodtak lehetünk, bár valóban nem állunk rosszul az utolsó futam előtt.”

“Úgy gondolom, hogy Lewis a hétvégén mutatott teljesítményével és viselkedésével választ adott az őt kritizálóknak, akik a japán futamon történtek miatt támadták. Éretten vezetett, csakis magával foglalkozott, és pontosan ilyen módon lehet megnyerni a bajnokságot. Kiváló munkát végzett.”

Whitmarsh szerint Hamilton kiválóan kezelte a helyzetet, és nem hagyta, hogy kihasson a teljesítményére mindez.

“Az egész hétvégén remekül teljesített, minden egyes edzésen dominált, így nem hiszem, hogy kihatott volna a szereplésére az őt ért kritika” – magyarázta a szakember, aki szerint a média túllihegte a Fujiban történteket.

“Számos versenyző odajött hozzám és elmondta, hogy nem olyanokat nyilatkoztak róla (Hamilton), mint amit az újságokban olvasni lehetett, ugyanis az újságírók kiragadták mondataikat a szövegkörnyezetből.”

“Ebben a sportban, ebben a helyzetben, ha az élen vagy és jól végzed a dolgodat, az emberek sokkal kritikusabbak veled szemben. Ugyanez vonatkozik a csapatra is. Ha rosszul teljesítünk, sokkal nagyobb kritikát kapunk, mint mikor egy kisebb csapatnak nem mennek úgy a dolgai, ahogy azt elvárnák tőlük. Azonban inkább vagyok ilyen helyzetben, mint fordítottban.”

A McLaren egyébként több újítással is készül a szezonzáróra, melyektől a vezetőség teljesítménybeli előrelépést remél, ám azt egyelőre még nem lehet tudni, bevetik-e azokat Brazíliában.

Hirdetés

Ez valahol érthető is, hiszen egy új elem bemutatása mindig kockázatos, és pontosan ez az, amire a wokingiaknak a legkevésbé sincs szükségük a szezonzárón.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!