Verstappen vs. Ocon

A McLaren semmit sem fejlődött a szezon kezdete óta

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Semmiféle fejlődést nem ért el a McLaren Forma-1-es csapata a 2018-as szezon során – ezt mondja az istálló versenyzője, Stoffel Vandoorne, aki nehezen tud rosszabb hétvégét elképzelni a belgiuminál.

Vandoorne a 15 célba érkező közül utolsóként látta meg a kockás zászlót a vasárnapi versenyen, hazai közönsége előtt így nem tudott jó eredménnyel előrukkolni. A belga tehetség már az időmérőn is a leglassabb volt, ő és csapattársa, Fernando Alonso a hétvége kezdete óta küszködtek.

„Nehéz ennél rosszabb hétvégét teljesíteni” – mondta a verseny után Vandoorne.

„Láthattuk, hogy a teljesítményünk nagyon messze van a jótól. És nem igazán van magyarázat erre. Az az igazság, hogy a szezon kezdete óta semmit sem fejlődtünk, nem javultunk a többiekhez képest.”

A pénteki problémák után Vandoorne arra kérte a McLarent, mielőtt összehasonlítja a teljesítményét a nyitóedzésen Alonso helyére beugró Lando Norrisével – aki szintén eséllyel pályázik a csapat egyik ülésére –, előbb oldja meg a műszaki gondokat.

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek