A McLaren szerint közel sem utolérhetetlen a Red Bull - F1VILÁG.HU

A McLaren szerint közel sem utolérhetetlen a Red Bull

HIRDETÉS

Ugyan a szezon első hat versenyéből ötöt megnyert, a McLaren szerint közel sem utolérhetetlen a Red Bull Racing alakulata. Paddy Lowe szerint a wokingi gárda megfoghatja Vetteléket a következő versenyeken.



Ugyan a szezon első hat versenyéből ötöt megnyert, a McLaren szerint közel sem utolérhetetlen a Red Bull Racing alakulata

A wokingi gárda technikai igazgatója, Paddy Lowe egy telefonos sajtókonferencián szerdán elárulta, biztos abban, hogy csapata tovább fejlődik majd a következő versenyeken, és reményei szerint meggátolhatják a Red Bullt abban, hogy megvédje bajnoki címét.

„Még 12-13 verseny van hátra. A bajnokság még nyitott, habár Sebastian Vettel vezeti az egyéni, míg a Red Bull a konstruktőri tabellát. Azt gondolom, gyorsabbak voltunk náluk az elmúlt pár versenyen – már ami a versenytempót illeti. Az autónk valójában jobban teljesít az övékénél a hétvége bizonyos pontján” – mondta a szakember.

„A versenytempónk igazán jó volt a legutóbbi versenyeken, Monacóban és Spanyolországban, noha utóbbi pálya először nagyon keménynek tűnt számunkra, a Red Bullnak pedig igencsak kedvezett. Az, hogy sikerült jó tempót diktálnunk azon a versenyen, igazán biztató volt.”

A McLaren egyik legnagyobb problémája, hogy az időmérő edzéseken képtelenek felvenni a versenyt az energiaital-gyárosokkal: Sebastian Vettel idén eddig ötször indulhatott az első rajtkockából, egyedül csapattársa, Mark Webber tudott elvenni egy rajtelsőséget tőle Spanyolországban.

Habár Paddy Lowe szerint fontos volna, hogy a McLaren az időmérőn is felvegye a versenyt a Red Bull RB7-es versenygépeivel, elismeri, ez belátható időn belül valószínűleg nem lesz lehetséges. Az MP4-26-os autók versenytempójának, illetve a brit csapat jó stratégiai érzékének hála azonban esélyesek lehetnek a futamgyőzelmekre a közeljövőben.

„Egyértelmű, hogy az időmérő tekintetében elég nagy lemaradást kellene behoznunk. Hogy pontosan mi is ez, és hogy milyen előnyt szerzett a Red Bull, nem tudjuk, de keményen dolgozunk azon, hogy javítsunk a teljesítményünkön, különösen versenykörülmények között. Azt gondolom, kihasználhatjuk erősségeinket és versenyeket nyerhetünk azzal, hogy vasárnaponként gyorsabbak vagyunk és jó stratégiákat alkalmazunk.”

„Ha csökkenteni tudjuk a különbséget az időmérőn és jobb pozícióból kezdhetjük meg a versenyt, a jó tempónknak köszönhetően azt hiszem, jó helyzetben leszünk ahhoz, hogy sok versenyt nyerjünk és ismét harcban legyünk a bajnoki címért.”

Hirdetés

A McLaren alakulata a tavalyi évben kiválóan szerepelt a montreali versenyhétvégén: Lewis Hamilton az első helyről rajtolva nyerni tudott, és a gárda idei autójának is minden bizonnyal fekszik majd a kanadai aszfaltcsík.

„Azt gondolom, az autónk jól teljesít a lassú kanyarokban” – folytatta Paddy Lowe.

„Szerintem jó teljesítményt nyújtottunk Monacóban, különösen a versenyen. Azok az autók, melyek jól mentek Monacóban, jól mennek Kanadában is. A spanyolországi versenytempónk is jó volt, szóval úgy vélem, az autónk minden típusú kanyarban jól teljesít, és jó helyzetben leszünk ahhoz, hogy versenyezzünk a Red Bull-lal és megnyerjük a csatát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!