A McLaren szerint még elérhető a vb-cím - F1VILÁG.HU

A McLaren szerint még elérhető a vb-cím

HIRDETÉS

Martin Whitmarsh, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke a Német Nagydíj szombati időmérő edzését követően úgy nyilatkozott, habár nehéz dolguk lesz, továbbra is elérhető számukra a világbajnoki cím.


Martin Whitmarsh, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke a Német Nagydíj szombati időmérő edzését követően úgy nyilatkozott, habár nehéz dolguk lesz, továbbra is elérhető számukra a világbajnoki cím.

A csapat az elmúlt időszakban meglehetősen gyenge teljesítményt nyújt, miközben legfőbb riválisaik – a Ferrari és a Red Bull – folyamatosan fejlődnek.

Az elmúlt versenyeken látott sikertelenség után olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint Whitmarsh távozik a csapatfőnöki pozícióból, ezt azonban később a McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale cáfolta.

Whitmarsh elmondta, nem foglalkozik a pletykákkal, csupán arra koncentrál, hogy összerázza a csapatot.

„Igazság szerint nem gondolkodtam ezen túl sokat” – vallotta be a szakember.

„Jó ideje ennél a csapatnál vagyok, és értünk már el nagyszerű sikereket is, mint ahogy voltak periódusok, amikor nem sikerült nyernünk – ez utóbbi mindannyiunk számára kiábrándító.”

„Arra összpontosítok, hogyan léphetnénk előre. Nem gondolkodom azon, amit az újságok írnak. Sokkal hasznosabb arra fókuszálni, hogyan lehetnénk erősebbek, csapatként miképp válhatnánk jobbá.”

„Hosszú út áll még előttünk, nem vagyunk tökéletesek. Mindhárman (ő maga, Button és Hamilton) tudunk jobb munkát végezni, mint ahogy mindenki a szervezeten belül.”

„Minden, amit kérhetek tőlük, hogy koncentráljanak és dolgozzanak keményen.”

Hirdetés

Whitmarsh elmondta, habár jelentős hátrányban vannak a listavezető Red Bull Racinggel szemben, matematikailag még elérhető a bajnoki cím, így továbbra is arra összpontosítanak, hogy csökkentsék a különbséget az energiaital-gyárosokkal szemben.

„Matematikailag még elérhető a bajnoki cím. Már korábban is mondtam, hogy az a tennivalónk, hogy a futamgyőzelmekre összpontosítunk és felépítjük a teljesítményünket, ha pedig ez a megfelelő irányba halad, az nagyszerű.”

Lewis Hamilton egyébként parádézott a Német Nagydíj tegnapi időmérőjén: a brit versenyző a második helyről rajtolhat ma délután, míg csapattársa, Jenson Button a hetedik helyről kezdheti meg a mai futamot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!