A McLaren szerint nagy a nyomás a Ferrarin – F1VILÁG.HU

A McLaren szerint nagy a nyomás a Ferrarin

HIRDETÉS

Komoly nyomás nehezedik a Ferrarira, valamint világbajnok versenyzőjére, Fernando Alonsóra – állítja Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.


Komoly nyomás nehezedik a Ferrarira, valamint világbajnok versenyzőjére, Fernando Alonsóra – állítja Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.

Alonso összetettbeli előnye vasárnapi kiesése miatt négy pontra apadt Sebastian Vettellel szemben, és bár a McLaren nem tudott túl jól szerepelni Suzukában, Lewis Hamilton is faragott hátrányából.

Martin Whitmarsh szerint nincs könnyű dolga a Ferrarinak, ők pedig a McLarennél mindent megtesznek azért, hogy jobban szerepeljenek a következő versenyeken.

„Azt gondolom, Fernando sokkal elégedetlenebb lehet, mint a többiek. Nagy nyomás nehezedik rá, sokkal nagyobb Sebastian, valamint a mi részünkről” – fogalmazott a csapatfőnök.

„Öt verseny hátravan még, és sikerült csökkentenünk hátrányunkat. Véleményem szerint nem sikerült valami jó teljesítményt nyújtanunk, és az ilyen szituációkban fontos, hogy visszamenjünk, megnézzük, mi volt a gond az autóval, és megbizonyosodjunk arról, hogy Koreában minden rendben lesz. Mindkét pilótánk képes a futamgyőzelemre, és még öt verseny hátravan.”

Whitmarsh elismer, a McLaren nem volt ütőképes a Japán Nagydíjon – Jenson Buttont a váltócsere miatti büntetést, Hamiltont pedig a rossz beállítások akadályozták.

„Ezen a hétvégén a Red Bullé volt a leggyorsabb autó. Meg kell vizsgálnunk, hogyan is állítottuk be a gépünket, miképp dolgoztunk. Néhány verseny óta sajnos nem vagyunk a leggyorsabbak, azonban továbbra is egy komoly fejlesztési verseny folyik, és a Red Bull nagyon erősnek tűnik. Ez pedig nyilvánvaló kihívás számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!