A McLaren szerint Schumacher durván versenyzett - F1VILÁG.HU

A McLaren szerint Schumacher durván versenyzett

HIRDETÉS

Túlzott agresszivitással vádolja a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh a Mercedes hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert.


Túlzott agresszivitással vádolja a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh a Mercedes hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert.

A német versenyző a wokingi gárda brit versenyzőjével, Lewis Hamiltonnal vívott közel 30 körig kiélezett csatát, mely során a Mercedest irányító Ross Brawn többször rászólt Schumacher fülére, hagyjon elegendő helyet riválisának a 8-as kanyarban.

A hétszeres világbajnok a küzdelem hevében a Curva Grande kanyarban egyszer be is csukta a kaput Hamilton előtt, minek következtében a brit McLarenje a fűre kényszerült.

Whitmarsh elmondta, véleménye szerint Schumacher túl keményen versenyzett Monzában.

„Elég durva volt. Nem én vagyok a legpártatlanabb ember az ügyben, de tény, hogy kétszer is figyelmeztették a stewardok a verseny során, akik valószínűleg látták, hogy egy kicsit kemény volt. Azt hiszem, amikor Lewis a fűre kényszerült, az pokolian ijesztő volt” – fogalmazott a szakember.

Whitmarsh hozzátette, véleménye szerint Hamilton kiválóan kezelte a kialakult helyzetet.

„Volt jó adag provokáció és frusztráció a futam során, és úgy vélem, valaki elég agresszíven le is tessékelte őt a pályáról. Az első kanyarban be is ragadhatott volna és otthagyhatta volna az első szárnyát, de nyugodtabb volt, mint én akkor, szóval gratulálok neki.”

„Folyamatosan fejlődik. Nyerni fog még néhány versenyt idén, és maga mögött hagyta már közelmúltbéli hibáit.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!