Verstappen vs. Ocon

A McLaren szívesen alkalmazná újra Alonsót

Szívesen látná ismét csapatában, a McLarennél Fernando Alonsót a wokingi gárdát irányító Martin Whitmarsh.


Szívesen látná ismét csapatában, a McLarennél Fernando Alonsót a wokingi gárdát irányító Martin Whitmarsh.

Alonso 2007-ben már versenyzett egyszer a patinás angol istállónál, a felek házassága azonban csúnya véget ért, a spanyol versenyző Lewis Hamiltonnal való viszonya ugyanis komoly ellenségeskedésbe csapott át.

A kétszeres világbajnok jelenlegi szerződése 2016-ig szól a Ferrarinál, a pletykák szerint azonban a McLarennel 2015-ben partnerségre lépő Honda szeretné megszerezni a 32 esztendős versenyzőt.

Amikor a McLaren csapatfőnökét, Martin Whitmarsh-t a Sky Sport News munkatársa arról faggatta, visszacsábítaná-e Alonsót Wokingba, így felelt: „Igen, ha tudnám.”

„A bokszutcában a legtöbb csapat szívesen leigazolná Fernando Alonsót, aki egy nagyon tehetséges versenyző.”

„Várhatóan jövőre is ugyanezzel a versenyzőpárossal vágunk neki a bajnokságnak, de nyitottak vagyunk mindenre, és hosszú távon komoly előnyökkel járna az ő érkezése. Fernando a saját sorsáért felelős, de majd meglátjuk.”

Most, hogy a McLaren elismerte érdeklődését Alonso iránt, a labda a spanyol térfelén pattog. A kétszeres világbajnok jövőre Kimi Räikkönen csapattársaként bizonyíthat majd a Ferrarinál, ami Martin Whitmarsh-t is meglepte kissé.

„Nem tisztem véleményezni azt, ami a Ferrarinál folyik, de az embereket meglepte Kimi szerződtetése. Nem azért, mert ő nem egy hihetetlenül tehetséges versenyző, vagy mert meglepő, hogy Kimi vissza akart térni, és így egy izgalmas párost láthatunk, hanem azért is, mert nem tudom, hogy tartható-e ez a felállás.”

„Legyünk őszinték! Az ember azért akarja leszerződtetni Fernando Alonsót, mert ő az egyik legjobb autóversenyző a világon. Minden csapatnál hasznos munkát tudna végezni.”

„Minden valószínűség szerint mi jövőre is ugyanezzel a párossal szállunk harcba. Nagyon erős a mi felállásunk, és azt kérdezték tőlem, hogy leigazolnám-e Alonsót. Én pedig őszintén válaszoltam azt, hogy igen, bármelyik csapat leszerződtetné őt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek