A McLaren támogatná a teszttilalom feloldását - F1VILÁG.HU

A McLaren támogatná a teszttilalom feloldását

Támogatná a szezon közbeni tesztek visszatérését a McLaren-Mercedes alakulata, amennyiben sikerülne elérni, hogy a költségek ne szökjenek az egekbe ezáltal.


Támogatná a szezon közbeni tesztek visszatérését a McLaren-Mercedes alakulata, amennyiben sikerülne elérni, hogy a költségek ne szökjenek az egekbe ezáltal.

A Forma-1 csapatai, valamint a sportot irányító testület évekkel ezelőtt döntött úgy, hogy a költséghatékonyság érdekében limitálja a tesztnapok számát a Forma-1-ben, így például szezon közben sem engedélyezi a gyakorlást.

A királykategória agytrösztjeit tömörítő Sport Munkacsoport Silverstone-ban arról tárgyalt, miképp lehetne visszahozni a szezon közbeni teszteket úgy, hogy mindeközben a költségek sem nőjenek meg túlságosan.

A McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale elmondta, csapata támogatja a javaslatot, amennyiben sikerül ésszerű döntést hozni.

„Azt hiszem – óvatosan fogalmazva -, igen” – válaszolta a szakember arra a kérdésre, hogy a McLaren favorizálná-e a szezon közbeni tesztek visszatérését.

„Viszont nem akarunk ellentmondásokba keveredni a regulákkal. Egy erőforrás-korlátozás részeként döntöttünk úgy annak idején, hogy limitáljuk a tesztnapok számát a többi csapattal és az FIA-val karöltve, hogy képesek legyünk megfékezni az elszabadult költségeket.”

„Vannak más hatásai is, minthogy nehéz kipróbálni fiatal mérnököket és szerelőket, másfelől pedig a versenycsapatra óriási nyomás nehezedik, és rengeteget utaznak. Muszáj lenne figyelmet fordítanunk az utazókra – alkalmazottainkra és családjaikra.”

Neale hozzátette, a versenycsapat tehermentesítése, valamint új tehetségek felfedezése szempontjából jól jönnének az év közbeni tesztek, azonban figyelniük kell arra, hogy az új szabályokkal ne mondjanak ellent a korábban meghozott döntéseknek.

„Ha munkamegosztásról lenne szó, és lehetőségünk lenne fiatal versenyzőket és szerelőket kipróbálni, akkor én támogatnám a javaslatot. De ha visszakapjuk a féktelen gumiteszteket, és elszabadulnak a költségek, akkor az ellentmondana azoknak az erőfeszítéseknek, melyeket a múltban tettünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!