Fotó: McLaren
Hírek

A McLaren tehetsége is megszólalt a Toro Rosso-ügy kapcsán

Hiába a Toro Rossótól kapott ajánlat, Lando Norris azt mondja, jelenleg kizárólag arra fókuszál, hogy megnyerje a Forma-2 bajnoki címét 2018-ban.

Szerdán látott napvilágot a hír, miszerint a Red Bull ajánlatot tett a McLarennek: az energiaital-gyárosok azt szeretnék, ha a brit istálló tartalékversenyzője, Lando Norris átvenné Brendon Hartley helyét a Toro Rossónál.

Úgy tudni, a McLaren elutasította az ajánlatot, ám nem kizárt, hogy a felek tovább folytatják majd az egyeztetéseket.

Norris viszont egyelőre nem foglalkozik az üggyel: kizárólag a versenyzésre összpontosít.

„Hízelgő a sztori, de az F2-re fókuszálok, és elkötelezett vagyok a McLaren mellett. Az efféle dolgokat a menedzsmentemre bízom” – mondta az ifjú tehetség.

Úgy tudni, a Red Bull azt szerette volna, ha Norris úgy szerződik a Toro Rossóhoz, hogy egyúttal integrálják is tehetségkutató programjukba, tehát több évre kötelezi el magát mellettük.

A brit tehetségnek egyébként jó esélye van arra, hogy egy napon a McLaren versenyzője legyen: a wokingiaknál sem Fernando Alonso, sem Stoffel Vandoorne maradása sem biztos 2019-re.

„Nem vagyunk meglepve, hogy más csapatok megkörnyékezik a versenyzőinket” – mondta a McLaren szóvivője Norris kapcsán. „Kétségkívül ugyanolyan tehetségesnek gondolják őket, mint mi.”

Szólj hozzá!