A McLaren tovább fokozná idei autója teljesítményét

A McLaren Mercedes ügyvezetője, Jonathan Neale úgy véli, habár csapata komoly hátrányban van a világbajnoki tabella éllovasával, a Red Bull Racinggel szemben, még túl korai volna leállni a 2011-es versenygép fejlesztésével.


A McLaren Mercedes ügyvezetője, Jonathan Neale úgy véli, habár csapata komoly hátrányban van a világbajnoki tabella éllovasával, a Red Bull Racinggel szemben, még túl korai volna leállni a 2011-es versenygép fejlesztésével.

A wokingi gárdának, valamint versenyzőinek már csak matematikai esélyük van arra, hogy elhódítsák a bajnoki címet a címvédő alakulat, valamint Sebastian Vettel elől.

Lewis Hamilton és Jenson Button fejenként két-két győzelmet aratott az idei évben, a McLaren azonban mindent megtesz azért, hogy gyarapítsa diadalainak számát az idény végéig.

„Szereztünk már néhány győzelmet, remek csatákban volt részünk, és egészen a szezon végéig tovább folytatjuk a küzdelmet” – fogalmazott Jonathan Neale, a McLaren ügyvezetője.

„Természetesen nagyon szeretnénk abban a helyzetben lenni, mint amilyenben Vettel van jelen pillanatban, és reméljük, hogy jobb munkát végezhetünk, mert nem vagyunk elégedettek az állással. Egyáltalán nem csüggedünk, nem vagyunk kiütve, ami esetleg meggátolt volna minket abban, hogy versenyeket nyerjünk eddig, illetve jövőre.”

„Még hat verseny vár ránk, hat lehetőség arra, hogy nyerjünk. Azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Legyen szó akár a versenyekről, akár a bajnokságról. Még túl korán van ahhoz, hogy bedobjuk a törölközőt.”

Miközben a csapat egyik legfőbb riválisa, a Ferrari gyakorlatilag teljesen a jövő évi autó fejlesztésére összpontosít, Neale úgy véli, hiba volna leállni az idei versenygép fejlesztésével, hiszen az nagy segítség lehet a következő esztendőben is.

„Szeretnénk olyan autóval kezdeni a következő idényt, mely kezdettől fogva gyors és megbízható” – magyarázta a szakember.

„A hangsúly természetesen szükségszerűen áthelyeződik. Egy ilyen hosszú idényben, mely egészen november végéig tart, egyszerűen nem lehet a források 100 százalékát a jelenlegi programra fordítani anélkül, hogy nem csinálnánk valamit 2012-re.”

„Biztos vagyok abban, hogy a Ferrarinál is visszaköszönnek majd jövőre az idei autó fejlesztései. Ez egy evolúciós folyamat – nagyon is lehetséges még fokozni az idei autó teljesítményét, ezáltal elősegítve a jövő évi munkát.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!