A McLaren tudatosan készül a szezonzáróra

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elmondta, hogy a wokingi alakulat megpróbál a lehető leghiggadtabban és legtudatosabban felkészülni a jövő hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjra, ahol mindent megtesz majd azért, hogy elkerülje a problémákat.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elmondta, hogy a wokingi alakulat megpróbál a lehető leghiggadtabban és legtudatosabban felkészülni a jövő hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjra, ahol mindent megtesz majd azért, hogy elkerülje a problémákat.

Lewis Hamilton hét pontos előnnyel vághat neki az idény utolsó futamának, ami azt is jelenti, hogy elég csak az ötödik helyen végeznie a bajnoki cím megszerzéséhez, függetlenül attól, miként szerepelnek a többiek.

Bár sima játszmának tűnhet a dolog, a tavalyi évben történtek után, mikor szintén nyert helyzetből veszítették el a bajnoki címet a szezonzárón, a McLaren vezetése már semmit nem vesz készpénznek.

Dennis elmondta, hogy csapata megpróbálja a lehető legjobban felkészíteni versenygépeit a szezonzáróra, és majd csak a helyszínen kezd el aggódni azon, milyen taktikát válasszon, és milyen óvintézkedéseket vezessen be annak érdekében, hogy elkerülje a tavalyi évben történteket.

“Nem is emlékszünk már arra, hogy mi történt a tavalyi évben Brazíliában, azt kitöröltük az emlékezetünkből” – mondta Dennis. “Csak összehasonlításképp vegyük a Kínai Nagydíjat, ahol a tavalyi évben eldobtuk magunktól a győzelmet, idén viszont fölényes diadalt arattunk, ami bizonyítja, hogy sokat fejlődtünk, legalábbis a versenyzéshez való hozzáállásunk terén.”

“Természetesen még nincs vége a játszmának, azonban nagy valószínűséggel már csak egy esetleges meghibásodás okozhat számunkra problémát. Éppen ezért nagyon óvatosnak kell lennünk a gumikkal, az esővel, és minden olyan tényezővel, amire nincs befolyásunk. De erre nem lehet előre készülni, pénteken dől el mindent.”

“Azokat a dolgokat, amiket egy futamra történő felkészülés során el szoktunk végezni, elvégeztük, és készen állunk arra, hogy péntek reggel elvégezzük azokat a finomra hangolásokat, melyeket csak az időjárás ismeretében tudunk megtenni.”

Azzal, hogy a McLaren fölényes győzelmet aratott Sanghajban, abszolút favoritként érkezhet meg a szezonzárónak helyet adó Brazil Nagydíjra, ahol nagy valószínűséggel egy továbbfejlesztett csomaggal ellátott MP4/23-as gördülhet majd pályára.

Dennis azonban elmondta, hogy nem csak az autó lett erősebb, hanem Hamilton is rengeteget fejlődött az elmúlt időben, és sokkal felkészültebb a szezonzáró előtt, mint egy évvel ezelőtt, debütáló évében volt.

“Az ember mindig tanul” – mondta a csapatvezető. “Könnyű megfeledkezni arról, hogy az volt a debütáló szezonja, és fenomenális volt. Miért ne lehetne ez jobb? Képes jobb versenyzővé válni? Igen, képes.”

“Ha megnézzük a legnagyobb versenyzők első évét, akkor egyikük sem volt olyan eredményes, mint ő. Ha megnézzük a legnagyobbak második szezonját, akkor tudomásom szerint egyikük sem teljesítette olyan jól, mint ő. Hamilton egyre jobb, és abban is biztos vagyok, hogy tovább fog fejlődni hátralévő karrierje során.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!