A McLaren tudatosan készül a szezonzáróra - F1VILÁG.HU

A McLaren tudatosan készül a szezonzáróra

HIRDETÉS

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elmondta, hogy a wokingi alakulat megpróbál a lehető leghiggadtabban és legtudatosabban felkészülni a jövő hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjra, ahol mindent megtesz majd azért, hogy elkerülje a problémákat.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elmondta, hogy a wokingi alakulat megpróbál a lehető leghiggadtabban és legtudatosabban felkészülni a jövő hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjra, ahol mindent megtesz majd azért, hogy elkerülje a problémákat.

Lewis Hamilton hét pontos előnnyel vághat neki az idény utolsó futamának, ami azt is jelenti, hogy elég csak az ötödik helyen végeznie a bajnoki cím megszerzéséhez, függetlenül attól, miként szerepelnek a többiek.

Bár sima játszmának tűnhet a dolog, a tavalyi évben történtek után, mikor szintén nyert helyzetből veszítették el a bajnoki címet a szezonzárón, a McLaren vezetése már semmit nem vesz készpénznek.

Dennis elmondta, hogy csapata megpróbálja a lehető legjobban felkészíteni versenygépeit a szezonzáróra, és majd csak a helyszínen kezd el aggódni azon, milyen taktikát válasszon, és milyen óvintézkedéseket vezessen be annak érdekében, hogy elkerülje a tavalyi évben történteket.

“Nem is emlékszünk már arra, hogy mi történt a tavalyi évben Brazíliában, azt kitöröltük az emlékezetünkből” – mondta Dennis. “Csak összehasonlításképp vegyük a Kínai Nagydíjat, ahol a tavalyi évben eldobtuk magunktól a győzelmet, idén viszont fölényes diadalt arattunk, ami bizonyítja, hogy sokat fejlődtünk, legalábbis a versenyzéshez való hozzáállásunk terén.”

“Természetesen még nincs vége a játszmának, azonban nagy valószínűséggel már csak egy esetleges meghibásodás okozhat számunkra problémát. Éppen ezért nagyon óvatosnak kell lennünk a gumikkal, az esővel, és minden olyan tényezővel, amire nincs befolyásunk. De erre nem lehet előre készülni, pénteken dől el mindent.”

“Azokat a dolgokat, amiket egy futamra történő felkészülés során el szoktunk végezni, elvégeztük, és készen állunk arra, hogy péntek reggel elvégezzük azokat a finomra hangolásokat, melyeket csak az időjárás ismeretében tudunk megtenni.”

Azzal, hogy a McLaren fölényes győzelmet aratott Sanghajban, abszolút favoritként érkezhet meg a szezonzárónak helyet adó Brazil Nagydíjra, ahol nagy valószínűséggel egy továbbfejlesztett csomaggal ellátott MP4/23-as gördülhet majd pályára.

Dennis azonban elmondta, hogy nem csak az autó lett erősebb, hanem Hamilton is rengeteget fejlődött az elmúlt időben, és sokkal felkészültebb a szezonzáró előtt, mint egy évvel ezelőtt, debütáló évében volt.

“Az ember mindig tanul” – mondta a csapatvezető. “Könnyű megfeledkezni arról, hogy az volt a debütáló szezonja, és fenomenális volt. Miért ne lehetne ez jobb? Képes jobb versenyzővé válni? Igen, képes.”

Hirdetés

“Ha megnézzük a legnagyobb versenyzők első évét, akkor egyikük sem volt olyan eredményes, mint ő. Ha megnézzük a legnagyobbak második szezonját, akkor tudomásom szerint egyikük sem teljesítette olyan jól, mint ő. Hamilton egyre jobb, és abban is biztos vagyok, hogy tovább fog fejlődni hátralévő karrierje során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!