A McLaren új fejlesztésekkel érkezik Kínába - F1VILÁG.HU

A McLaren új fejlesztésekkel érkezik Kínába

HIRDETÉS

A Ferrarihoz hasonlóan, a McLaren is nagyon gyengén kezdte az idei szezont, ám a wokingi gárda vezetése optimistán várja a jövő hétvégi futamot, mert úgy érzi, hogy újításaival sikerülhet előrelépést elérnie a Kínai Nagydíjon.

A Ferrarihoz hasonlóan, a McLaren is nagyon gyengén kezdte az idei szezont, ám a wokingi gárda vezetése optimistán várja a jövő hétvégi futamot, mert úgy érzi, hogy újításaival sikerülhet előrelépést elérnie a Kínai Nagydíjon.

Mivel a tavalyi évben egészen az utolsó versenyig harcban volt a világbajnoki címért, a McLaren bevallottan később kezdte el idei autója intenzív fejlesztését, mint a többiek, ezért sem tudja egyelőre felvenni a versenyt ellenfeleivel.

Nem is beszélve arról, hogy a jelenlegi éllovasok részben egy olyan elemnek köszönhetik gyorsaságukat, melynek szabályosságáról a jövő héten dönt a Fellebbviteli Bíróság.

Azt nem tudni, hogy a McLaren elkészül-e a következő futamra a vitatott diffúzorral, ha azt szabályosnak minősíti a bíróság, viszont a vezetőség megerősítette: újításokkal készül a Kínai Nagydíjra, amiktől mindenképpen előrelépést remél.

“Egyszerre vagyunk csalódottak és optimisták az idei szezon első versenyein mutatott teljesítményünk miatt” – mondta a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

“Csalódottak vagyunk, mert egyelőre még nincs meg a szükséges technikai csomagunk ahhoz, hogy harcban szállhassunk az élmezőnnyel, de optimisták vagyunk, mert kiváló ütemben fejlődünk ahhoz, hogy folyamatosan ott lehessünk a pontszerző helyeken.”

“A jövő hétvégén megrendezésre kerülő versenyen több újítás is felkerül az MP4/24-es modellre, és bár nem számítunk arra, hogy ezek radikális változást hoznak, úgy érezzük, azokkal közelebb kerülhetünk az élen állókhoz, mint az első futamokon.”

A wokingi alakulat a tavalyi évben remekül teljesített Kínában, ahol Lewis Hamilton magabiztos győzelmet aratott. A brit pilóta azonban nem számít hasonló sikerre az idei évben, de úgy gondolja, jobbak lehetnek, mint az elmúlt két versenyen.

“Nem számítok arra, hogy olyan előnyben leszünk, mint tavaly. Viszont bízom abban, hogy az újítások előnyt jelentenek majd. Nagyon örülnék annak, ha egy kicsivel feljebb kerülnénk a rajtrácson, és folyamatosan harcban lehetnék a pontokért” – mondta a bajnoki címvédő.

A Mercedes Motorsport alelnöke, Norbert Haug a következőkkel folytatta: “Az idei Kínai Nagydíjat jobb pozícióból szeretnénk megkezdeni, mint az elmúlt két versenyt.”

Hirdetés

“Bár nem volt elég jó az autónk sebessége, az első két futam bebizonyította, hogy esélyünk lehet a pontszerzésre, sőt még a dobogós helyek is szóba jöhetnek. A csapat fejlesztett néhány technikai és aerodinamikai újítást, amikkel további kisebb előrelépést érhetünk el.”

A McLaren eddig mindössze egy pontot szerzett, mellyel a tabella hátsó régiójában foglal helyet a konstruktőrök versenyében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!