A McLaren új főnöke mihamarabb tudni akarja a 2021-es szabályokat

Fotó: McLaren
Carlos Sainz Jr., McLaren MCL34
A McLaren új csapatfőnöke, Andreas Seidl azt mondja, mihamarabb szeretne tiszta képet kapni arról, milyenek lesznek a Forma-1 szabályai 2021-től, hogy úgy tudja kialakítani a wokingi istálló struktúráját.

Úgy tudni, a lényegi kérdésekben már júniusban döntések születhetnek, a szabályokat pedig az év második felében véglegesíthetik majd.

Seidl azt mondja, a legnagyobb kérdés jelenleg az, hogy a 2021-ben bevezetésre kerülő szabályok milyen hatással lesznek a csapat felépítésére.

„Ha olyanok ellen kell versenyezned ebben a sportban, mint a Mercedes, vagy a Ferrari, nem számít, nem számít, ők mikor kezdenek, vagy mi mikor kezdünk. Elégedettek vagyunk, bárhogy is lesz” – mondta a szakember, amikor arról kérdezték, mikor ölthetnek végleges formát az új regulák.

„De sokkal fontosabb a tisztánlátás azzal kapcsolatban, hogy mit is kapunk, hogy elkezdhessünk azon gondolkodni, az milyen hatással lesz a csapat struktúrájára, és elkezdhessek gondolkodni azon, milyen is legyen a csapatunk.”

„De elégedett vagyok, bárhogy is lesz: akár most jönnek ki a szabályok, akár később. Nem változtat semmin. Elvégre ugyanaz a helyzet, mint minden évben. El kell dönteni, meddig fejlesztjük a jelenlegi autót, mikor állunk neki a jövő évinek, és mikor kezdjük el kialakítani az alapkoncepcióját az egy évvel utáninak. Szóval semmi új.”

„Számunkra sokkal fontosabb az, hogy ismerjük a szabályokat és tudjuk, merre tartunk, ezáltal pedig dönthetünk arról, hogyan alakítjuk ki a csapat felépítését a jövőben, hogy felkészüljünk a 2021-es regulákra. Ez a fő dolog számunkra.”

Seidl azt mondja, bízik a döntéshozókban.

„Nagyon tapasztalt srácok dolgoznak az ügyön a FOM és az FIA részéről, ott van Ross Brawn, és sokan mások. Teljes mértékben bízunk abban, hogy tudják, mi a fontos 2021-re.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!