A McLaren újonca túlteljesítette az elvárásokat - F1VILÁG.HU

A McLaren újonca túlteljesítette az elvárásokat

HIRDETÉS
Remek teljesítményt nyújtott első F1-es időmérőjén a McLaren újonca, Lando Norris, miután megszerezte a 8. rajtpozíciót az Ausztrál Nagydíjon.
Fotó: McLaren

Norris számára egyetlen célt tűzött ki a csapat: jusson be a Q2-be, és akkor már elégedettek lesznek. A 19 éves pilóta azonban ennél is tovább ment: nemcsak a Q3-ba jutott tovább, de ott a 8. helyre kvalifikálta magát. 

A McLaren versenyzője elmondta, nagyon ideges volt az utolsó etapos köre előtt, azonban ez nem hátráltatta, sőt profitálni tudott belőle. 

„A Q1-ben három szett lágy gumit használtam, az volt a célunk, hogy próbálkozzunk, és bejussunk a Q2-be. És ez elég jól ment” – mondta. „Aztán teljesítettem a Q2-es körömet, és bejutottam a Q3-ba. Aztán nyolcadik lettem a Q3-ban.”

A McLaren Norris megszerzett 8. rajtpozíciójával a tavalyi Monacói Nagydíj óta legjobb időmérős eredményét érte el – akkor Fernando Alonso a 7. helyet foglalhatta el a rajtrácson.

„Azt hiszem, erős dolog ezt látni, hogy meg tudjuk csinálni, és hogy a tavalyi évhez képest előrelépéseket tettünk. Nem annyit, amennyit kellene, de úgy érzem, hogy kihoztam mindenből a maximumot – nem teljesen, de bizonyos mértékig igen.”

„Holnap hosszú verseny áll előttünk. Sokat kell dolgoznunk annak érdekében, hogy ezt a teljesítményt fenn tudjuk tartani. A mai nem egyszeri eset volt, de ilyen nem lesz mindig, szóval meg kell bizonyosodnom arról, hogy ezt megfelelően kihasználom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!