A McLaren újonca túlteljesítette az elvárásokat

Fotó: McLaren
Lando Norris, McLaren
Remek teljesítményt nyújtott első F1-es időmérőjén a McLaren újonca, Lando Norris, miután megszerezte a 8. rajtpozíciót az Ausztrál Nagydíjon.

Norris számára egyetlen célt tűzött ki a csapat: jusson be a Q2-be, és akkor már elégedettek lesznek. A 19 éves pilóta azonban ennél is tovább ment: nemcsak a Q3-ba jutott tovább, de ott a 8. helyre kvalifikálta magát. 

A McLaren versenyzője elmondta, nagyon ideges volt az utolsó etapos köre előtt, azonban ez nem hátráltatta, sőt profitálni tudott belőle. 

„A Q1-ben három szett lágy gumit használtam, az volt a célunk, hogy próbálkozzunk, és bejussunk a Q2-be. És ez elég jól ment” – mondta. „Aztán teljesítettem a Q2-es körömet, és bejutottam a Q3-ba. Aztán nyolcadik lettem a Q3-ban.”

A McLaren Norris megszerzett 8. rajtpozíciójával a tavalyi Monacói Nagydíj óta legjobb időmérős eredményét érte el – akkor Fernando Alonso a 7. helyet foglalhatta el a rajtrácson.

„Azt hiszem, erős dolog ezt látni, hogy meg tudjuk csinálni, és hogy a tavalyi évhez képest előrelépéseket tettünk. Nem annyit, amennyit kellene, de úgy érzem, hogy kihoztam mindenből a maximumot – nem teljesen, de bizonyos mértékig igen.”

„Holnap hosszú verseny áll előttünk. Sokat kell dolgoznunk annak érdekében, hogy ezt a teljesítményt fenn tudjuk tartani. A mai nem egyszeri eset volt, de ilyen nem lesz mindig, szóval meg kell bizonyosodnom arról, hogy ezt megfelelően kihasználom.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!