A McLaren védelmébe vette Hamiltont - F1VILÁG.HU

A McLaren védelmébe vette Hamiltont

HIRDETÉS

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint nem hibáztathatják Lewis Hamiltont csak azért, mert a végsőkig keményen hajtott az Olasz Nagydíjon, jóllehet ennek az lett az eredményezte, hogy összetörte autóját az utolsó körben.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint nem hibáztathatják Lewis Hamiltont csak azért, mert a végsőkig keményen hajtott az Olasz Nagydíjon, jóllehet ennek az lett az eredményezte, hogy összetörte autóját az utolsó körben.

A világbajnoki címvédő szemmel láthatóan nem elégedett meg azzal, hogy a Brawn pilótái mögött a harmadik helyen fut célba, és az utolsó körökben sem vett vissza.

Ez pedig megbosszulta magát, mert a brit pilóta az utolsó körben túl szélesen vette az egyik ívet, ráhajtott a kerékvetőre, ami megdobta autóját, és irányíthatatlanul a gumifalba csapódott, mellyel eldobott magától egy biztos dobogós helyezést.

Whitmarsh azonban védelmébe vette versenyzőjét, és elmondta, hogy csak azért nem lehet haragudni egy bajnokra, mert azt teszi, ami bajnokká tette, azaz a végsőkig keményen küzd egy jobb helyezés reményében.

“Lewis egy versenyző, és soha nem adja fel, a végsőkig keményen küzd egy jobb helyezés reményében” – mondta a csapatfőnök a BBC Sportnak. “Ezt pedig nem akarhatod megváltoztatni egy Lewishoz hasonló remek bajnokban, versenyzőben.”

Hamilton a pole pozícióból vágott neki a versenynek, azonban nem tudta maga mögött tartani a Brawn egy kiálláson lévő versenyzőit, akik az utolsó kerékcserét követően az élre álltak, és már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

A brit versenyző azonban nem adta fel, és mindössze néhány kör alatt másfél másodpercre megközelítette az előtte haladó Jenson Buttont, ám az utolsó körben már nem volt esélye befogni honfitársát, ugyanis az első Lesmo kijáratánál összetörte autóját.

“Minden egyes körben úgy mentem, mintha kvalifikációs kör lenne, szóval valahol számítani is lehetett a balesetre” – mondta az érintett. “Nem volt meg a sebességünk, és olyan keményen hajtottam, amennyire csak tudtam. Sajnálom, ennyit mondhatok.”

“A csapat kiváló munkát végzett, de egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. Minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy befogjam a Brawn pilótáit, és megnyerjem a futamot a csapatnak. Az emberek azonban hibáznak, és néha megtörténik az ilyen.”

“Tényleg azt gondoltam, hogy befoghatom Jensont. Természetesen, ha harcban lettünk volna még a világbajnoki címért, akkor más lett volna a cél. Bizonyára visszavettem volna, és inkább a biztos pontszerzésre koncentráltam volna.”

Hirdetés

“Sajnos azonban egy kicsit szélesen vettem az ívet, rátettem az autót a kerékvetőre, ami miatt megcsúszott a hátulja, és már nem tudtam korrigálni” – tette hozzá Hamilton, akinek már matematikai esélye sincs a címvédésre.

Whitmarsh elmondta, hogy bár az eredmény miatt csalódottak, nem hibáztathatják Hamiltont azért, mert megpróbálta megszerezni a második helyet és az azzal járó extra két pontot.

“Az utolsó körének első szektora lila (leggyorsabb) volt, és a legvégéig hihetetlenül keményen hajtott, ahogy azt szokta. Pozícióért harcolt, és a versenyszelleme nem engedte volna meg neki, hogy visszavegyen” – folytatta a szakember.

“Győzni és versenyezni akar, és pontosan ez az, ami azzá teszi, aki. Versenycsapat vagyunk, ő pedig egy tapasztalt versenyző. Való igaz, hogy csalódottak vagyunk az eredmény miatt, mert felállhattunk volna a dobogóra, de mind mi, mind ő túlteszi magát ezen, és vissza fog térni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!