Verstappen vs. Ocon

A McLaren versenyképes jövőt vár a Hondától

A McLaren Forma-1-es csapatának első embere, Martin Whitmarsh meg van győződve arról, a Hondáva kötött megállapodás biztosítani fogja, hogy a wokingi gárda egy évtizeden át versenyképes lesz a száguldó cirkuszban.


A McLaren Forma-1-es csapatának első embere, Martin Whitmarsh meg van győződve arról, a Hondáva kötött megállapodás biztosítani fogja, hogy a wokingi gárda egy évtizeden át versenyképes lesz a száguldó cirkuszban.

A patinás angol istálló 2015-től kezdődően használja majd a japán manufaktúra motorjait, így 20 év után elköszön majd jelenlegi partnerétől, a Mercedestől.

A McLaren néhány hónapja jelentette be, szövetségre lép a Hondával, azt azonban nem árulták el a felek, pontosan mennyi időre is szól szerződésük. Martin Whitmarsh azonban úgy véli, az üzletnek hála legalább tíz éven át versenyképes lesz majd a Forma-1 egyik legismertebb csapata.

„Nyilvánvalóan rendkívül izgatottak vagyunk emiatt. Itt voltam már akkor is, amikor utoljára versenyeztünk a Hondával – rendkívüli versenykultúrájuk és szellemiségük van” – mondta a szakember.

„Ez rettentő izgalmas, és igazán motiváló csapaton belül. Úgy várhatjuk a következő tíz esztendőt, hogy tudjuk, fantasztikus büdzsé, források és partnerek állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy nyerjünk és sikeresek legyünk a Forma-1-ben. Kihívás, ez kétségtelen, de egy rendkívül izgalmas kihívás.”

A McLaren a szezon végén elköszön névadó támogatójától, a Vodafone-tól is, így jövőre már új főszponzora lesz a wokingi alakulatnak. Whitmarsh szerint aggodalomra nincs okuk, a McLaren ugyanis financiálisan hosszú távra bebiztosította magát.

„Remek támogatókkal folytatjuk, és a Honda is egy rendkívüli technikai és kereskedelmi partner. Szóval nagyon biztonságos büdzsével rendelkezünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek