A McLarennek sokba kerülne a felzárkózás - F1VILÁG.HU

A McLarennek sokba kerülne a felzárkózás

HIRDETÉS

A McLaren brit világbajnoka, Lewis Hamilton szerint csapatának rengeteg pénzébe kerülne a felzárkózás, nem is beszélve arról, hogy nem éri meg milliókat beleinvesztálni egy amúgy is halott projektbe, így jobban teszik, ha már a jövő éven gondolkodnak.

A McLaren brit világbajnoka, Lewis Hamilton szerint csapatának rengeteg pénzébe kerülne a felzárkózás, nem is beszélve arról, hogy nem éri meg milliókat beleinvesztálni egy amúgy is halott projektbe, így jobban teszik, ha már a jövő éven gondolkodnak.

Annak ellenére, hogy a tavalyi évben megszerezte a bajnoki címet, Hamilton képtelen harcba szállni ellenfeleivel az idei évben. Nem azért, mert elfelejtett vezetni, hanem azért, mert csapata későn kezdte meg idei autója fejlesztését, és rossz úton indult el.

Hamilton zsinórban harmadik versenyén nem szerzett pontot a múlt heti Török Nagydíjon, és egyre nagyobb a lemaradása az élen állóktól, így igazából már csak matematikai esélye van a címvédésre.

A brit versenyző már a múlt héten elmondta, hogy a McLarennek jóval előbb, már a téli tesztek első állomásain észre kellett volna vennie, hogy valami nagyon nincs rendben idei versenygépével, mert akkor talán még nem lett volna késő mindent tiszta lapról kezdeni, ám most már semmi értelme kapálózni.

“Egyértelmű, hogy egy borzalmas szezont teljesítünk az elmúlt évekhez képest” – mondta Hamilton a BBC Radio 1-nek. “Egy kiváló csapatom van, intelligens emberekkel, akik minden évben nagyon keményen dolgoznak azon, hogy egy jó autót rakjanak össze.”

“Sajnálatos módon a szabályváltozások miatt talajt vesztettünk, és nem tudunk megfelelően alkalmazkodni a helyzethez, ahogy azt mások sikeresen tették. Bár kiváló a motorunk, az autó valamiért nem viselkedik jól a nagysebességű kanyarokban.”

“A szezon elején három másodperc volt a lemaradásunk az élen állókhoz képest, ami most másfél, vagy valami hasonló. Szóval rengeteg időt találtunk, ám ez már eddig is nagyon sok pénzt vitt el, és a világgazdasági helyzet miatt nem engedhetjük meg magunknak, hogy még több pénzt szórjunk el” – magyarázta a brit versenyző.

Hamilton nem meglepő módon már lemondott a címvédésről, és most minden erejével a jövő évre koncentrál, mikor mindent megtesz majd annak érdekében, hogy visszatérjen oda, ahol lenni szeretne, méghozzá az élre.

“Hálásnak kell lennem, hogy 24 évesen már a Forma-1-ben vagyok, ami hat éves korom óta nagy álmom” – mondta. “A kedvenc csapatom színeit erősítem – a legjobb csapatét –, és mindenkinek vannak hullámhegyei, és hullámvölgyei.”

“Más versenyzők is átéltek már nehéz éveket, és nagyon remélem, hogy a következő éveim sikeresek lesznek” – tette hozzá Hamilton.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!