Verstappen vs. Ocon

A McLarennél folytatja a Toro Rosso technikai igazgatója

Fotó: Scuderia Toro Rosso

A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key várhatóan hamarosan csatlakozik a McLaren Forma-1-es csapatához – a brit istálló tovább folytatja az átszervezéseket.

A csapat már meg is állapodott a neves szakemberrel, ezt csütörtökön délelőtt az istálló szóvivője is megerősítette – az azonban még nem világos, Key mikor láthat munkához a McLarennél.

A McLaren főmérnöke, Matt Morris távozik a csapattól.

A hír azt követően érkezett, hogy a McLarentől még áprilisban távozott Tim Goss technikai igazgató, néhány hete pedig Eric Boullier versenyigazgató.

A 46 esztendős James Key 1998-ban a Jordannél kezdte Forma-1-es pályafutását, és a csapatnál tevékenykedett akkor is, amikor az Midland, Spyker, majd később Force India néven szerepelt az F1-ben.

Utolsó teljes idényében, 2009-ben Key Giancarlo Fisichella révén rajtelsőséghez, illetve egy 2. helyhez segítette a csapatot.

A szakember 2010-ben a Sauberhez csatlakozott, majd 2012-ben került a Toro Rossóhoz.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek