Verstappen vs. Ocon

A McLarennél tudják, Alonso nem biztos a jövőjében

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown nem tulajdonított komoly jelentőséget azoknak a pletykáknak, melyek szerint Fernando Alonso 2019-ben egy teljes szezont eltölthet az IndyCar-sorozatban, azt azonban elismeri, a spanyol még nem biztos a jövőjében.

Brown nemrég jelen volt az IndyCar detroiti versenyén, útitársa pedig nem más volt, mint Luis Garcia Abad, vagyis Alonso menedzsere.

A McLaren ügyvezetője viszont azt mondja, utazásuknak semmi köze ahhoz, hogy Alonso hol versenyez majd 2019-ben.

„Szeretném tisztázni, hogy Luis Garcia nem Fernando jövője kapcsán utazott velem, nem ez volt az utazásunk célja” – mondta a szakember az AS című spanyol lapnak.

„Néhány szerződést kellett rendeznünk, és volt egy remek látogatásunk, beszéltünk emberekkel és kiváló üzleti ügyeket intéztünk el.”

Brown mindazonáltal nem tagadja, Alonso számára opció lehet az, ha a McLaren jövőre autót indít az IndyCarban, ám továbbra is az F1 a prioritás a spanyol számára.

„Fernando versenyezni akar, de való igaz, hogy az F1-es versenynaptár elég kemény. Már nagyon régóta csinálja.”

„Fernando nem döntött még a jövőjéről, bár azt gondolom, bárhogy is dönt, a McLarennél folytatja.”

A McLaren ügyvezetője azt mondja, Alonsót bizonyos szempontból frusztrálja a mai, modernkori Forma-1.

„Szoktunk beszélgetni Fernandóval. Jól érzi magát és úgy vezet, ahogy soha korábban, de egy kicsit talán frusztrált, mert a Forma-1 inkább egy csapatsport, és nem a versenyzőről szól.”

„Nagyon szereti az endurance-versenyzést, láttuk őt Daytonában és most Le Mans-ban is, szóval remélem, hogy így vagy úgy, de együtt folytathatjuk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek