A McLarent meglepte a FRIC-rendszer betiltása - F1VILÁG.HU

A McLarent meglepte a FRIC-rendszer betiltása

HIRDETÉS

Alaposan meglepte a McLaren Forma-1-es csapatát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azon szándéka, hogy betiltja az összekapcsolt első és hátsó felfüggesztéseket, azaz az úgynevezett FRIC-rendszert.


Alaposan meglepte a McLaren Forma-1-es csapatát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azon szándéka, hogy betiltja az összekapcsolt első és hátsó felfüggesztéseket, azaz az úgynevezett FRIC-rendszert.

Az AUTOSPORT című angol szaklap még kedden számolt be arról, a sportot irányító testület nemrég levelet intézett a Forma-1 csapataihoz, melyben arról informálta őket, álláspontjuk szerint a trükkös megoldás illegális.

A FRIC-rendszer akár már a jövő hétvégén esedékes Német Nagydíjon tiltólistára kerülhet, noha az FIA arra kért minden csapatot, szavazzanak arról, hogy azonnal, vagy csak a jövő év elején szeretnék mellőzni a megoldást.

„Teljes meglepetésként ért minket a dolog” – vallotta be Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója az AUTOSPORT-nak adott nyilatkozatában, szerdán.

„Nem valamely csapat ügyködése okán történt mindez, hanem az FIA saját akciója volt. Figyelmeztettek minket a hétvégén, hogy valami lehet ezzel kapcsolatban, aztán pedig megkaptuk a technikai iránymutatást.”

„Azt gondolom, a legtöbb csapat – ha nem az összes – használ efféle felfüggesztésrendszert, ami dinamikusabbá teszi magát a versenyautót. Lehet, hogy néhány csapat extrémebb tervezést alkalmaz, talán ezért kérdőjelezte meg szabályosságát az FIA.”

A McLaren nem aggódik
A francia szakember kifejtette, ennek ellenére nem tart attól, hogy a rendszer betiltása komoly hátrányt okoz majd csapatának.

„Ami a McLaren illeti, nem igazán aggódunk. Számunkra nem fog problémát okozni mindez. Kétlem, hogy komoly hátrányt jelent majd a szezon további részében a betiltása.”

„Persze nem szeretjük, ha idény közben vannak technikai változások, de talán okkal cselekszik így az FIA. Néhány csapat talán túl extrém megoldást választott, és esetleg bajba is kerülhet, ha vissza kell váltania egy hagyományos rendszerre, de szerintem a legtöbb csapat számára ez nem okoz majd gondot.”

A hírek szerint a FRIC-rendszer betiltása a bajnoki tabellát jelenleg toronymagasan vezető Mercedest érintheti a legérzékenyebben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!