A megbízhatóságtól vár pontokat a Force India

Nagy lendületet adott a Force India Forma-1-es csapatának a mindenképpen váratlan ausztráliai kettős pontszerzés.


Nagy lendületet adott a Force India Forma-1-es csapatának a mindenképpen váratlan ausztráliai kettős pontszerzés.

A silverstone-i központú alakulat számára nehezen alakult a téli felkészülés, új autója csak az utolsó előszezoni teszten debütált február végén, Barcelonában.

Ennek ellenére a csapat mindkét versenyzője pontot szerzett a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon: Nico Hülkenberg hetedik, Sergio Pérez pedig tizedik lett.

„A csapat nehéz telet tudhat maga mögött, későn kezdtük el a tesztelést, de már az első perctől kezdve egy hihetetlenül megbízható autó állt rendelkezésünkre” – mondta Bob Fernley csapatfőnök-helyettes.

„Ebből pedig profitáltunk a versenyen. És jó volt a stratégiánk is, szóval a legtöbbet hoztuk ki a helyzetből. A csapatnak elégedettnek kell lennie, és mindenképpen pozitív, hogy pontokkal a tarsolyunkban térhettünk vissza a gyárba, hiszen ez javít a morálon is.”

A Force India főképp az autó megbízhatóságára fókuszált a télen, Fernley pedig abban bízik, mindez hozzásegíti majd a csapatot ahhoz, hogy a bajnokság korai versenyein további pontokat szerezzenek. Közben pedig már természetesen az istálló mérnökei dolgoznak az autó fejlesztésein is.

„Ez kell, hogy legyen a terv” – mondta a szakember.

„A következetesség sokat segített nekünk, és remélhetőleg ahol lehet, pontokat szerezhetünk még, amíg bevetjük az új fejlesztéseket. Utána pedig már remélhetőleg erőből is pontszerző helyeken zárhatunk.”

„Számítottunk incidensekre Melbourne-ben, bár talán nem olyan sokra, mint amennyi történt. Azonban ki kell használni ezeket a lehetőségeket is, és ebből a szempontból a csapat remek munkát végzett.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!