A meglepett Vettel szerint ennél többet tud a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Ferrari, Melbourne, Sebastian Vettel
Váratlanul érte a Ferrari Forma-1-es csapatát a Mercedes pazar melbourne-i tempója – árulta el az istálló négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, aki csak a 3. helyről rajtolhat majd az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Ferrari számára már pénteken nehezen indult a hétvége, a szombati időmérőn pedig az olaszok jócskán lemaradtak riválisuktól. Vettel a 3. helyen 7 tizedmásodperces hátrányban végzett a kvalifikáción.

Vettel azt mondja, meglepte őt a Mercedes remeklése, ugyanakkor azt mondja, meggyőződése, hogy a Ferrari SF90-es versenygépe többet tud ennél.

„Kétségkívül meglepődtem – szerintem mindenki, talán még ők maguk is” – mondta a négyszeres világbajnok a Mercedes domináns formájáról. 

„Pénteken szerintem nem volt jó napunk, ma jobbnak tűnt a helyzet. De ami a lemaradásunkat, illetve a tempót illeti, nagyjából ugyanaz történt. Van házi feladatunk, hogy megértsük a dolgokat. Továbbra is úgy gondolom, hogy nagyszerű autónk van. Ennél jobbnak kellene lennünk, szóval nagyon várom a holnapot.”

„Nem hinném, hogy az egyenesekben vannak a problémák, ott ugyanis elég versenyképesek vagyunk. A kanyarokban veszítünk. 16 kanyar van ezen a pályán, és azt gondolom, egyenletesen oszlik el a lemaradásunk.”

„Az alapján, amit láttunk eddig, inkább a lassú és közepesen gyors kanyarokban vannak problémák, nem pedig a gyors fordulókban – ez önmagában azt tanúsítja, hogy erős autónk van alapvetően.”

„Nincs még meg az az egyensúly, amit talán szeretnék lassabb tempónál, nincs meg az önbizalom, ami itt sokat számít.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Vettel ezzel együtt világossá tette, a Ferrari autója nem megy olyan jól, mint a barcelonai teszteken – ebben pedig komoly szerepe lehet a teljesen eltérő körülményeknek.

„10-15°C-kal melegebb van, melegebb a pálya is, ami ráadásul eltérő – összességében tehát mások a feltételek. De az autó nagyon jónak tűnt a teszteken, ezen a hétvégén pedig eddig annyira nem. A pénteki egy nehéz nap volt számunkra, trükkösen alakult. Ma jobbnak érződött a dolog, de nincs sok időnk arra, hogy kipróbáljunk különféle dolgokat.”

„Ezt el kell fogadni, az edzések gyorsan eltelnek, főleg az időmérőn nem lehet sokat változtatni. Maximum jobban megértjük, hol veszítünk, vagy hol nem az igazi.”

„Van még terület a fejlődésre, de kétségtelen, hogy nagy a hátrány, ami meglepetés – nem számítottunk rá. De ez van, a vasárnapi versenyre fókuszálunk, és nem aggódunk a lemaradás miatt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!