A Mercedes a Ferrari előtt a 2. edzésen - F1VILÁG.HU

A Mercedes a Ferrari előtt a 2. edzésen

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője nyerte a Brit Nagydíj 2. szabadedzését csapattársa, Lewis Hamilton előtt. Charles Leclerc, a Ferrari pilótája lett a 3., hátránya 2 tizedmásodperc volt.
SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Valtteri Bottas (FIN/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner - For editorial use only. Image is free of charge.

Bottasnak azonban közel sem volt problémamentes szabadedzése, mivel autójában gyújtógyertyát kellett cserélni az edzés során. A finn pilóta előnye 69 ezredmásodperc volt csapattársa, Hamilton mögött, akitől a Ferrari tehetsége, Leclerc 1,3 tizeddel maradt el. 

Leclerc mögött Sebastian Vettel végzett a másik Ferrarival, az ő lemaradása 4,5 tized volt Bottashoz képest. Vettel mögött az első szabadedzés győztese, Pierre Gasly végzett a Red Bull-lal, míg csapattársa a 7 helyen zárt. Köztük Lando Norris foglal helyet a 6. helyen a McLarennel – az ő csapattársa, Carlos Sainz pedig Verstappen mögött a 8. lett. 

Nem csak Bottas volt az, aki problémákkal küzdött a gyakorlás során: George Russell Williamsénél váltóprobléma merült fel, Romain Grosjean, a Haas pilótája pedig hidraulikus szivárgás miatt vesztegelt a bokszban. A grancia pilóta az első szabadedzésen sem tudott körözni, így fontos volt számára, hogy sok kilométert gyűjtsön – végül 26 kört tett meg a pályán. 

A második tréninget, akárcsak az elsőt, megpördülések, megcsúszások jellemezték, negyed órával az edzés vége előtt pedig Daniel Ricciardo Renault-ja állt meg a pályán, emiatt virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!